Zodiak Şişme Botlar

Zodiak Şişme Botlar

Şişme Botlar

Türkiye’de en çok bilinen adı zodiak bot olan şişme botlar kaliteli yapısı ve görüntüsü ile çoğu kere tercih edilmektedir. Şişme botlara zodiak denilmesinin sebebi ilk ünlenen markanın ZODIAC isimli bir firma tarafından üretilmesidir. Bunun üzerine botların ismi böyle kamış ve bu şekilde adlandırılmışlardır. Ülkemizde yabancı firmaların kalitesinde yerli firmalarımız da şişme bot üretmektedir. İhracat pazarında giderek güçleşen bir duruma gelen yerli ürünlerin, kalite ve fiyat olarak diğer markalardan hiç bir farkı yoktur.

Şişme botların fiyat ve kaliteli çok farklıdır. Fakat ucuz olan botlar da gayet kaliteli nitelikler taşıyabilmektedir. Fiyat açısından sunulan ürünler rekabetçi bir pazar içerisindedir. Şişme bot seçerken ilk dikkat edilecek unsur bütçenin belirlenmesidir. Bunun üzerine istenilen boy, ebat gibi özellikler belirlenebilir veya değiştirilebilir. Fakat ucuz diye de ömrü kısa olan bir bota bütçe ayırmak yanlış olacaktır.

Şişme bot seçimlerinde ilk soru botun kullanılacağı sıklık olmaktadır. Bunun sebebi, yüksek maliyetli bir alışveriş yapmış olmanızdır. Az kullanılacaksa çok kaliteli ve pahalı bir ürüne gerek yoktur çünkü zaten botun eskiyecek zamanı olmayacaktır. Bir diğer önemli nokta ne amaçla botu kullanacağınız olmalıdır. Bot sabit olarak bir yere demirlenecekse kalın tabanlı bir bot kullanmak daha çok işe yarar. Fakat açıp kapatılacaksa, arabaya sığabilir, şişirilen ve alüminyum tabanlı bir bot seçilmesi uygundur. Alüminyum tabanlı botlar diğer tabanlı botlara göre daha dayanıklıdırlar. Botta kalabalık olunmayacaksa şişme tabanlı botlarda işinizi görecektir. Çok etkiye maruz bırakılmayacakları için kullanım açısından da rahat kurulurlar.

Şişme bot illaki bir yerden bir yere taşınırken araca yerleştirilecektir. Bu sebeple botun ebatlarını seçerken taşınacak aracın boyu göz önünde bulundurulmalıdır. Başka türlü zaten taşınması mümkün değildir. Ayrıca içerisine maksimum kaç kişinin gireceğine göre de boy seçilebilir. Bot seçiminde kullanılacak yer özelliklerinin de önemi vardır. Hava koşulları suyun özelliği botun kalitesinde etki edebilmektedir. Son yıllarda uzak doğudan ithal edilen şişme botlar fiyatların düşmesine sebep olmuştur, bu sebeple önceden tek kişinin bir bot alabilmesi zor iken, şimdilerde bir kişi rahatlıkla şişme bota sahip olabilmektedir. Eğer bütçenin uygun ise botunuzun boyunu isteğinize göre seçebilirsiniz, çünkü taşımak için römorklardan edine bilirsiniz. Römorkların haricinde bot üstü bagajlarda mevcuttur.

Bot seçiminizde büyüklük arttıkça kullanacağınız motor büyüklüğü de artacaktır. Bu sebeple bununda göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bazı botlar için elektrikli botlar yeteli olurken daha hantal ve büyük botlar için benzinli motorlar gerekmektedir. Tabi burada yine motorun gücü ve türü kullanıcıya bağlı olmaktadır.


Botlarda su içinde iken şişme bir omurgaya sahiptirler. Bunun haricinde motor takılması için arka tarafta boşluk bulunur. Genellikle kürekleri ile beraber satılırlar. Yanlarında tutma yerleri sudan çıkıp inmeyi kolaylaştıracak tutamaklar da mevcuttur.
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.