Yöntemlerden Lrf

Yöntemlerden Lrf

Yöntemlerden Lrf  


Balıkçılığın asıl amacı keyif ve huzur alabilmektir. Bu keyif ve huzura balık yakalama işlemi de eklendiği zaman daha da keyifli bir hale dönüşmektedir. Keyif almak ve balık yakalamak için doğru malzemeler ile avlanmaya çıkmak gerekir. Doğru ve kaliteli malzemeler ile avlanmaya çıkıldığı zaman orta büklüğe sahip bir istavritin bile mücadelesi sırasında alınan keyfe doyum olmaz.

 


Çıkılan balık avcılığında oldukça çok çeşitli avlanma yöntemleri vardır. Sık kullanılan ve oldukça eğlenceli yöntemler arasında lrf yöntemi gibi keyifli teknikler vardır. Bu yöntemde diğer yöntemlerden olan spin avlanma tekniği gibi sahte balık ile kıyıdan at çek yapılarak uygulanan bir yöntemdir. Fakat tek fark spinde kullanılan sahte balıklardan daha küçük hatta minyatür sahte balıklar kullanılmaktadır.

 


Sık uygulanan yöntemlerden olan lrf yöntemi içinde kullanılan sahteler içinde; silikon zokalar, silikon kurtlar, kaşıklar gibi sahteler kullanılmaktadır. Bu saymış olduğum sahte balıkların 0,5 gramdan başlamaktadır. Bu avlanma yöntemi içinde kullanılan sahteler oldukçada çok renk çeşitliliğine sahiptir.

 


Lrf yöntemi için kullanılan sahtelerin farklılık gösterdiği gibi kullanılan kamışlarında oldukça hafif ve hassas bir yapıya sahip olması gerekir. Esnek ve düşük atarlı olan kamışları kullanmak gerekir. İdeal bir lrf yöntemi için kullanılacak olan kamışın boy uzunluğunun 180-240 cm arasında olması uygundur. Eğer ki balıkçılığa yeni başlayanlar arasında iseniz; 3- 12 gram atara sahip bir kamış oldukça ideal olacaktır.

 


Kullanılan kamışın uygun ölçü ve boyutlara sahip olmasının yanı sıra kullanılacak olan makinelerinde uygun özelliklere sahip olmasının yanı sıra kamış ile uyumlu olmaları da gereklidir. Uygulanan lrf yöntemi kıyıdan çok küçük sahteler ile at çek yapılarak uygulanan bir teknik olması itibari ile kullanılacak olan makinelerinde bir hayli hafif olması şarttır. Aksi takdir de kullanılan malzemelerin ağır olması ya da uyumsuz olması kişinin yorulmasına neden olmaktadır.

 


 Kullanılacak olan malzemeler içerisinde misinada vardır. Misinadaki seçim tamamen kişinin tecrübesine kalmış bir durumdur. Fakat misinalar ile ilgili olarak bilinmesi gereken ince olanlarının seçilmesi gerekir. İnce misina kullanımı lrf yöntemi içinde hem atışın oldukça uzağa yapılmasında etkilidir, hem de oltaya balık geldiği anda mücadele heyecanını arttırmaktadır.

 


Ülkemiz balıkçılığa müsait olması ile birçok avlanma tekniği mevcuttur. Fakat lrf yöntemi henüz oldukça yaygınlaşmamış bir tekniktir. Dünya genelinde bakıldığı zaman bu yöntem oldukça çok sevilen ve uygulanan yöntemler arasında yerini almaktadır. Bu yöntemin sevilme nedenleri arasında yakalanan balıkların oldukça çeşitli ve güzel balıklar olmasıdır.

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.