Yelkenli Tekne Malzemeleri

19-03-2018 21:01
Yelkenli Tekne Malzemeleri

Yelkenli Tekne Malzemeleri

Usulca esen rüzgârda denizde olup, yelkenle yol almak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı kusursuz yapmak için, teknenizde kullanacağınız yelkenli tekne malzemeleri size yol gösterecektir. Bu malzemeler içersinde en çok tercih edilen kuşkusuz yelken makaralarıdır. Fakat bunun haricinde birçok yelkenli tekne malzemeleri bulunmakta ve bu malzemeler de en az yelken makarası kadar önem taşımaktadır.

Yelkenli tekneler için önemli olan ürünlerden biri de yelken bağlantı ve montaj elemanlarıdır. Bu malzemeler yelkeni tekneye sabitlemeye yarayan ve sorunsuz bir yolculuk gerekli olan parçalardır. Rüzgarın şiddeti de göz önünde bulundurulduğunda, sağlam bir yelken bağlantısının olması önemlidir. Çünkü sefere çıktığınız hava ve rüzgar şartları ile açık denizde bulunduğunuz şartlar bir olmayacaktır. Bu nedenle önemlerinizi bu koşulları da düşünerek almanız gerekmektedir. İşte yelkenli tekne malzemeleri içersinde yer alan bağlantı elemanları bu sebeple çok önemlidir.

Rüzgârın şiddetine göre yelkenlinizde yapacağınız ayarlar ve bulunması gereken yelkenli özellikleri değişmektedir. Yelkenlinizle denize açılmadan önce sonrasında sıkıntı yaşamamak için tüm yelken ekipmanlarınızı tamamlayarak ve yelken ayarınızı yaparak yol çıkmalısınız. Ana yelken ayarı yapılırken yelkendeki en önemli kurdela, yelkenin en tepesinde ve güngörmez tarafında bulunan kurdeladır. Bu kurdelanın arkaya uçuyor olması yeterlidir. 


Rüzgarın keyifli rotasıyla denizde yelkenli yolculuklar yapmak için, önce yelken malzemelerinizi tamamlamanızı öneriyor ve sizleri balikmarketim.com’un kaliteli ürün dünyasına davet ediyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.