Yazın İstanbulda Hangi Balıklar Tutulabilir?

26-06-2018 20:41
Yazın İstanbulda Hangi Balıklar Tutulabilir?

Balık avı için tercih edilebilecek çok sayıda olta çeşidi mevcuttur. Kişinin kendine uygun oltayı seçmesi verimli bir balık avı için oldukça önem teşkil eder. Özellikle balık avlamaya yeni başlayan birinin profesyonel avcıların kullandığı bir oltayı kullanması sağlıklı sonuçlar vermeyecektir. Yeni başlayanlar başlangıç oltalarından birini temin etmelidir. Öyle ki daha gelişmiş özelliklere sahip oltaları kullanması durumunda tecrübe sahibi olmadığı için hüsrana uğrama ihtimali yüksektir.

İstanbul, her mevsim balık avlanabilen ve balık açısından oldukça verimli olan bir bölge. Özellikle istavrit gibi balıklar dört mevsimde de bulunabiliyor. Doğru balık malzemeleri ile doğru kamış çeşitleri tercih edildiğinde, deneyimli olmayan avcılar bile verili bir balık avı yapabilir.

Eğer doğru balık malzemeleri tercih etmişseniz ve balık suni yemler çantanızda yerini almış sa Anadolu yakasında Pendik’e kadar uzanan sahil park alanında balık avlayabilirsiniz. Bunun dışında Anadolu Yakası kapsamında bir diğer verimli bölge ise Anadolukavağı. Hem balık tutabilir hem de balığınızı mangal yapıp taze taze yiyebilirsiniz. Bu bölgede doğru kamış çeşitleri tercihi yapmışsanız kefal avlamanız da mümkün. Kefal, tutması sabır isteyen bir balık olduğu için balık malzemeleri doğru şekilde temin edilmeli.

Hangi Balık için Hangi Balık Malzemeleri Kullanılmalı?

Boğaz balıklarının geçiş yolu olarak tanınan Sarayburnu ve Ahırkapı Feneri önü de balık avı için oldukça elverişli bir bölge. Bu bölgede balık suni yemler için hemen kanıp, istavrit ve izmaritten başka balıklar da avlamanız mümkün. Bunun dışında Bebek sahili de en verimli ve en iyi balık avlanan yerlerden biri. Balık malzemeleri için doğru adresten doğru yardımcılar tercih edildikten sonra, her mevsim balık avından eli dolu dönmek mümkün. Kamış çeşitleri için dahi henüz yeni tanışanlar bile Galata Köprüsü üzerinden kendilerini motive edecek kadar balık tutabilir. Özellikle Marmara’ya bakan tarafının daha verimli olduğu söylenir. Bunun dışında temmuz ve ağustos aylarında çikenop, kefal ve istavrit bolca bulunur. Sarkıtma, şamandıralı, mantarlı kamış çeşitleri kullanılabilir.

Sarayburnu tarafları için de fırlatma kamış çeşitleri seçilmektedir. Kız Kulesi’ne karşı balık tutmanın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bu sahilde, balık akınları oldukça bol. İstavrit, çinekop, lüfer, uskumru ve palamut bolca mevcut. Bu alanda balık suni yemler ya da doğal yemler kullanabilirsiniz.

Kamış Çeşitleri Nelerdir?

Balık avı için gerekli olan en önemli malzemelerin başında ise kamışlar gelmektedir. Kamış çeşitleri günümüzde avlanılacak balığa ve suya göre değişmektedir. Doğru kamışı bulmak, bol balık avlamak için en önemli unsurlardan biri. Kamış malzemeleri; sahip oldukları uzunluk, tutma alanı ve taşınabilirlik özelliklerine göre değişmektedir. Öyle ki doksan santimden yüz altmış santime kadar kamış çeşidine rastlamak mümkün. Taşınabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla katlanabilir olan ve özel bir taşıma kılıfı bulunan kamışlar balıkçıların tercih nedeni.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.