Yamashita Sahteler

19-03-2018 23:14
Yamashita Sahteler

Yamashita Sahteler  


Ülkemizin coğrafi konumuna baktığımız zaman bütün sular bizlere balıkçılık konusunda kapılarını açmıştır. Bu kadar farklı ve güzel bir uğraş için tam olarak doğru bir coğrafyada olduğumuzu asla unutmamalıyız. İnsanlık tarihinin ilk yıllarından bu yana süre gelen bir faaliyet olması balıkçılığın bizlere atalarımızdan kalan bir miras olma özelliği de kazandırmaktadır. Bizler için geçmişi bu kadar eskilere dayanan bir uğraşta kullanılan malzemeler çeşitlilik göstermektedir.

 


Eski dönemlerde balıkları yakalamak için canlı yemler kullanılmaktaydı. Canlı yem olarak büyük balıkların besin kaynakları arasında olan karides, solucan vb şekildeki canlar kullanılmaktaydı. Daha sonra canlı yemlerin kullanımı, temini, muhafaza edilmesi konusunda yaşanılan sıkıntılar karşısında bunların yerini alması ve bu sıkıntılar ile karşılaşmamak için sahte balıklar üretilmiştir. Bunların içinde yamashita sahtebalıklar en kaliteli olanları arasında yerini almaktadır. Sahte balıklar genel bir başlık olarakta algılanabilir. Fakat detaylarına baktığımız zaman alt başlıkların silikon yemler, kaşıklar, zokalar ve daha saymakla bitmeyecek sahteler bulunmaktadır.

 


Sularda balıkları avlana sırasında onların ilgisini çekecek şekilde hareket eden yapay yemler olarakta adlandırılabilir. Yırtıcı ve et obur olan balıkların avlanmasında oldukça çok işe yarayan balıkçı malzemesi olarakta ayrı bir yere sahiptir. Çok geniş bir fiyat aralığına sahip olan bu ürünlerin kaliteli olanları gerçeğe yakın şekilde hareket edenleridir. Kalite olarak bakıldığında yamashita sahte balıklar üst sıralarda bulunan isimler arasındadır. Kullanılan sahte balıkların bizler için önemli bir noktası da birkaç kere kullanım yapılabilmesidir.

 


Ülkemizde ve dünyada bilinçsiz bir şekilde avlanılmasından dolayı çevre dengesi bozulmaktadır. İşte sahte balıklar çevre dengesinin bozulmamasında küçükte olsa etkili olmaktadır. Kullanmak için seçilen yamashita sahte balıklar için avlayacağımız balığın etkisi oldukça büyüktür. Eski dönemlerde yani sadece canlı ve doğal yemlerle avlanma yapıldığı zamanlarda doğada bu yemlerin temin edilmesi sırasında sıkıntılar yaşanmaktaydı fakat artık sahte yemler ile karşılaşılan bu sıkıntılar aşılmıştır.

 


Seçimlerimiz sırasında avlanma tekniğimize, avlanacağımız suya ve balığa göre seçimler yapılması gereklidir. Sahte balıklar ile yapılan avlanmalarda daha çok balık yakalama şansımız olduğunu da es geçmemeliyiz. Canlı yem ile sadece aktif halde bulunan balıkların yakalanmasında etkili olabiliriz. Fakat kullanılan sahte balıkların kullanımında hem aktif hem de pasif konumda olan balıkların avlanmasında başarılı olabiliriz. Her iki konumda bulunan balık için yamashita sahte balıklar sizlere yardımcı olacak olan ürünlerdendir. Avı bekleyen yırtıcı balıkları gerçeğe yakın şekilde hareketi ile kendisine geçebilecek özelliktedir.

 


Kullanacak olunan sahte balığın renk seçimlerinde avlanmak istediğimiz suyun durumuna göre seçmemiz gerekir. Bu özelliğin yanında avlanma saati de etkilidir. Gece çıkılan avlanmalar ve gündüz kapalı çıkılan avlanmalarda renkler farklılık göstermektedir.

 



Tüm Yamashita Sahte Balıklar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.