Uyku Tulumu Alımındaki Püf Noktalar

25-04-2018 14:16
Uyku Tulumu Alımındaki Püf Noktalar

Doğayla içi içe olmak ve stresten biraz olsun uzaklaşmak için kurulan kamplar, kişilerin iyi bir şekilde dinlenmesine ve huzur bulmasına yardımcı olur. Kamp yapmadan önce zorluk çekmemek adına birkaç hazırlık yapılır. Kamp için gerekli eşyaları yanınıza aldığınızda daha konforlu bir kamp deneyimi geçirmiş olursunuz.

Kamp ekipmanlarını hiçbir zaman göz ardı etmemenizde fayda vardır. Kamp bölgeleri her zaman şehir dışında olduğundan eksikliğini hissettiğiniz herhangi bir malzemeye ulaşmanız neredeyse imkansız hale gelecektir.

Kamp yapılacağı zaman nasıl ki çadır olmazsa olmazlar arasındadır uyku tulumu da bir o kadar önemlidir. Çadır sadece yağmurdan, güneşten, böcekten ve rüzgârdan korunmanıza yardımcı olurken, uyku tulumu bununla birlikte mevsimsel çeşide göre sizin rahat ve konforlu bir şekilde uyumanıza katkı sağlar.

Kamplarda uzun bir günün ardından iyi bir gece geçirmek önemlidir. Doğru uyku tulumunu seçtikten sonra huzuru bulacağınız kesin bir durumdur. Uyku tulumunu alırken herkes sıcaklık değerlerine baksa da, aslında uyku tulumları sizi ısıtmaktan çok sizin oluşturduğunuz vücut ısısını korumaya yarar.

Uyku tulumunu seçerken sıcaklık derecelerine bakmakla birlikte, bir de taşıma kolaylığı olan ürünler seçilmelidir. Kamp aşamasında zaten yeterince yükünüz varken uyku tulumunu büyük yer kaplayan ve ağır bir şey seçerseniz size daha büyük zorluklar çıkaracaktır. Ayrıca uyku tulumunun koruyucu kılıfı ve çantası olmasına da dikkat edilmelidir. Bunlar ufak şeyler olarak gözükse de önemli ayrıntılardır.

Rahat uyku tulumu seçerken kamp yapacağınız yerin mevsimsel şartlarını da göz önünde bulundurmalısınız. Kamp kuracağınız mevsim size seçimler sırasında yardımcı olacaktır ve yol gösterecektir. Yapacağınız kamp kış ayındaysa kış ayına uygun uyku tulumunu, eğer yapacağınız kamp yaz ayında ise yaz ayına uygun uyku tulumunu seçmelisiniz.

Kışlık uyku tulumu seçerken dikkat edeceğiniz noktalardan bir tanesi, kamp yapacağınız yerin sizin gideceğiniz dönemde sıcaklık değerinin en fazla ne kadar düştüğüne bakılarak planlanması gerektiğidir. Örneğin; kamp yapmaya gideceğiniz yerin gideceğiniz dönemde hava sıcaklıkları akşamları en fazla -10 dereceye kadar düşüyorsa uyku tulumunun üzerinde de kaç dereceye kadar dayanıklı olduğu belirtildiği gibi özelliklerine bakılarak alınmalıdır.

Kamp yapacağınız yerlerin hava durumuna bakarken dikkat etmeniz gereken bir diğer durumda eğer kamp yapacağınız yer şehir merkezlerinde yüksek yerlerdeyse dağlar, yaylalar gibi daha soğuk olacağından şehir merkezinin hava durumuna bakmaktansa yüksek kesimlerde sıcaklık farklılıkları ne derecede oluyor ona bakılmalıdır.

Yazlık uyku tulumu seçerken aşırı terlemeye engel olabilecek kumaştan imal edildiğine dikkat edilmelidir. Yaz gecelerinde yapılan kamplarda serin bir uyku için, ince ve serin tutacak bir tercih yapılmalıdır.

Yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi uyku tulumu seçerken vermiş olduğumuz bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde rahat ve huzurlu bir kamp geçirmiş olursunuz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.