Tubertini Ürünleri

19-03-2018 20:21
Tubertini Ürünleri

Tubertini Ürünleri  


En eski balıkçılık dönemlerinden bu yana hiç değişmeyen daha doğru kullanımı devam eden fakat teknoloji ile gelişen bir üründen bahsetmek istiyorum. Balıkçılık alanında aktif olarak kullanılan bu ürün kamıştan başkası değildir. Balıkçılığın ilk yıllarında ince uzun kullanılan bir üründür. Bu alanda tubertini kamışlar son yılların en çok kullanılanları arasında yer alıyor. Değişmeyen tek şey kamışın ince uzun olmasıdır. Bunun dışında kalan bütün özellikleri değiş göstermektedir. Bu değişimleri getiren ise karşılaşılan zorluklar ve elde edilmek istenilen başarılardır.

 


Her kullanılan kamış boyuna ve atma kapasitesine göre tanımlanmaktadır. Bu da kullanmakta olduğumuz ya da almak istediğimiz kamışın sap kısmına yakın bölgede belirtilmektedir. Her kamışın aynı bölgesinde bulunan bilgiler tubertini kamışlar içinde aynı bölgede yazılmaktadır. Kamışlar kullanım alanlarına göre ayrılmaktadır. İlk olarak kullanım alanları tatlı ve tuzlu su olmak üzere iki ana başlığa ayrılmaktadır.

 


Balıkçılık malzemelerinin temel kullanım malzemesi olan kamışların tatlı ve tuzlu su da kullanımı suyun içinde yaşayan balık türlerine, suyun derinliğine, akıntılara ve dalgalara göre karşı konulan başarı ile ayrılmaktadır. Denizlerde derinlik daha fazla ve tuzlu suyun kaldırma kuvveti tatlı suya göre daha yüksektir. Bu nedenlerden dolayı kamışlar ayrılmaktadır. Eski dönemlerden bu yana üretim yapan tubertini kamışlar doğal olarak her bir değişim evresini yakından takip etmiş hatta bazı değişimleri kendisi bile tasarlamıştır.

 


Kamış türleri çok geniş bir çeşide ayrılmamaktadır. Temel olarak üç başlık altında toplanan kamışlar kullanımlarına göre başlıklandırılmaktadır. İlk olarak tek parçalı kamışlar vardır. Bunun adından da anlaşıldığı gibi tek bir parçadan oluşmaktadır. İkinci kamış türlü ise parçalı kamıştır. Bu kamışta adından anlaşıldığı gibi iç içe geçen parçalarda oluşmaktadır. Üçüncü ve olarak adlandırılan kamış ise teleskopik kamıştır. Buda parçalı kamışın benzeri bir kamış türüdür.

 


Balıkçılar için kamışın önemini belirleyen özelliklerin arasında kamışın atarını da atlamamalıyız. Kamışın atarı onun taşıyabileceği gücü belirlemektedir. Tubertini kamışlar bahsi geçen özellikleri üretimleri sırasında ince bir şekilde tasarlayıp test ederek üretimlerini gerçekleştirmektedir. Bu özellik bir kamışın hassasiyetini belirleyende bir özelliktir.

 


Avlanırken hassas bir kamışın kullanılması son derece faydalıdır. Çünkü balık oltamıza geldiği anda kullanmış olduğumuz kamış ne kadar hassas olursa, balığın oltamıza geldiğini anlamamız ve hemen gerekli olanı yapmamızda büyük etkisi vardır. Balıkçılık faaliyeti birçok balıkçı için tutku haline dönüşmüştür.

 



Tüm Tubertini Ürünleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.