Tica Kamışlar

20-03-2018 12:33
Tica Kamışlar

Tica Kamışlar  


Sularda balık yakalamak için sevdalı bir şekilde tutulmuş bütün herkesin ihtiyacı olan balıkçılık malzemeleridir. Oldukça geniş bir şekilde ürün yelpazesine sahip olan olta malzemeleri konusunda hepimizin bir fikri vardır. Bu şekilde geniş bir çeşitlilik ile karşılaşınca aklımız karışabilir. Bundan dolayı seçimlerimizi yapmadan önce iyi bir araştırma yapmak hepimize iyi gelecektir.

 


Balıkçılık serüveninde kullanılan malzemeler arasında kamışlar önemli ölçüde yer tutmaktadır. Dolayısı ile alacağımız kamışın hem özellik olarak hem de kalite olarak iyi olması gerekiyor. Bu anlamda tica olta kamışları ilk akıllara gelen markalar arasında yer almaktadır. Büyük deneyimlere sahip olması açısından çoğu balıkçı için tercih nedenidir. Seçilecek olan kamışların özelliklerini önceden belirlemek gerekir.

 


Seçilecek olan kamışların özelliklerine şu şekilde bakalım; kamışların künye bölümünde bulunan C:W olarak belirtilen değerine kamışın atarı denilmektedir. Bu özellikte balıkçılık için oldukça önemlidir. Buna örnek verecek olursak eğer; 20-50, 50-100 gram gibidir. Burada vermiş olduğumuz rakamlardan ilki minimumu diğeri ise maksimumu değeri ifade etmektedir. Tica olta kamışları atarları konusunda oldukça üst noktadadır. Ağırlık fırlatma değeri olarakta ifade edilebilir.

 


Kamışlarımızda boyları da oldukça önemli özellikler arasında yer almaktadır. Yine kamışların künye bölümünde belirtilmektedir. Boyutları konusunda seçimlerde avlanma tekniğimiz en belirleyici olmaktadır. Avlanma tekniğimizi belirledikten sonra kamışımızın boyunu belirlemek çok kolay olacaktır. Kamışların boyları avlanma tekniklerine göre tasarlanmaktadır. Her kamış türünde olduğu gibi tica olta kamışları boyutlarını belirleyen de avlanma yöntemleridir. Bu duruma örnek verecek olursak surf avlanma yöntemi için belirlenen kamış boyutu 390- 450 cm’dir. Hatta kontrol ederek alırsak eğer 500 cm ye kadar çıkabilmektedir.

 


Ülkemizde sadece surf avlanma tekniği değil birçok avlanma tekniği vardır. İşte spin yani at- çek yöntemi adı verilen avlanma tekniği vardır. Bu tekniğimiz için belirlenmiş olan kamış boyutu ise 240- 300 cm ye aralığındadır. Markamız tica olta kamışları her türlü avlanma tekniğine göre kamışları tasarlayıp üretmektedir. Dar atış alanları ve kısa mesafeli atışlar için uygun olarak görülmektedir. Taşıma da zorluk çekileceği düşünüldüğü için genellikle parçalı kamışlar tercih edilmektedir. Teleskopik kamışlara göre daha sağlam olduğu düşünülmektedir.

 


Kamışlarımızda dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biriside kullanacak olduğumuz sahte yemler, canlı yemler, silikonlar ve kaşıklardır. Yakalamak için belirlemiş olduğumuz balığın besin tercihleri arasında olan canlıları ya da bunların benzerleri silikonları seçmek gerekir. Bu ürünleri seçerken kamışımızın atar değerlerine bakmamız gerekir. Bunun yanı sıra kamışlarımızı kullanacağımız alanda önem arz etmektedir. Tekneden ya da kıyıdan olması etkilidir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.