Teknede Bulundurulması Gereken Malzemeler

19-03-2018 19:14
Teknede Bulundurulması Gereken Malzemeler

Deniz yolculuğu şüphesiz en tehlikesiz ve aynı zamanda mavi suların akışına kapılarak en huzurlu yapılan ulaşımlardan birisini oluşturmaktadır. Her ne kadar deniz yolculuğu diğer ulaşım türlerine göre en az riske sahip olsa da yine de deniz yolculuğunda da gereken tedbirleri almaya yönelik bulundurulması gerekilen birtakım malzemelerin bulundurulması gereklidir.

 

            Bunun için Türkiye için Sahil Güvenlik tarafından da resmi olarak belirlenmiş bir şekilde genel olarak yük taşıyan ve yolcu da dâhil olmak üzere taşıma amaçlı kullanılan başlıca deniz araştırmacılığında kullanılmaktadır. Teknelerin üzerine birtakım tekne malzemelerinin neler oldukları yönünde bir bildirim duyurusu yapılarak teknedekilerin ve tekneyi kullananların bu doğrultuda deniz ulaşımları boyunca yolculuğa devam etmeleri amaçlanmış bulunmaktadır. Başlıca temel teknede bulundurulması gerekilen tekne malzemeleri şu başlıklar altında ele alınabilmektedir:

 

A) Can Yelekleri: Şüphesiz deniz yolculuğu boyunca kişilerin canlarını korumak için yanlarından ayırmamaları gereken en temel malzemelerden birisi olarak önerilen başlıca ekipmanlardan birisini oluşturmaya devam edişini sürdürmektedir.

 

B) Can Simidi: Genellikle çocuklar için tercih edilen can simitleri de can yelekleri kadar yetişkinler dışında kalan çocukların imdadına koşar vaziyette yanlarında yer almaya devam etmekte olan bir tekne malzemesidir.

 

C) Manyetik Pusula: Ulaştırma Bakanlığı tarafından tüzük olarak mecliste kabul edilen Uluslararası Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü'nin bir gereği olarak yön bulmak için 1 adet manyetik ayarlı pusulaların bulundurulması zorunluluğu tekne, yat gibi deniz ulaşım araçlarına getirilmiştir.

 

Ç) Fenerler: Seyir halinde olmaya devam eden yolcular için yön bulmanın daha rahat yapılabilinmesi için ayrıca bununla birlikte önemli olarak fenerlerin de ayrı bir yeri vardır.

 

D) Düdük: Uyarıların algılanması, hareket saatlerinin yolculara bildirilmesi adına da tekneyi kullanan kaptanın kesinlikle düdük bulundurması da kampanalar kadar önemli teçhizatlar arasındaki yerini almaya devam ederek tekne malzemeleri olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bütün bunların yanı sıra önemli bir nitelik taşıması açısından yangın tüpleri, dedektörler, su tankları, tehlike bayrakları başlıca teknede bulundurulması zorunlu hale getirilmiş bulunan malzemelerden birisini oluşturmuş vaziyette karşımızdaki yerini almaya devam etmekte olan ekipmanlardan birisi olmaya devam etmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.