Suzuki Marinde Motorlar

Suzuki Marinde Motorlar

Suzuki Marinde Motorlar


1981 yılında İsviçre’ de ithalata başlayan Suzuki benzinli motorlar piyasada balıkçılar tarafından oldukça çok kullanılan ve beğenilen ürünler arasındadır. Yüksek performansı ile çoğu denizci tarafından kullanılan motorlar çevreci olmaları ile de dikkat çekmektedir. Deniz motorları üretimi konusunda şirket son derece gelişmiş ve verimli motorlar geliştirmektedir. Dıştan takma motorlar konusunda konusun da ileri teknoloji ve küresel deniz ürünleri konusunda zengin bir deneyim sunmaktadır.

 


Günümüzün teknelerine uyarlanmış olan Suzuki benzinli motorlar güvenilir, verimli garanti kalitesi ile rahatça kullanılmaktadır. Denizlerde kullanılan benzinli deniz motorları iki başlık altında incelenebilir. 2 zamanlı benzinli motorlar ve 4 zamanlı benzinli motorlar olmak üzere adlandırılır. İki zamanlı Suzuki benzinli motorlar özellik olarak benzin ve yağ bir arada kullanılmaktadır. Yani şu şekildedir. Benzin ve yağ ikisi aynı depoda kullanılmaktadır. Aynı depoda kullanılmasında dolayı da depoda birikmiş olan yağ denize boşaltılmaktadır. Bu da deniz yani çevre kirliliğine sebep olmaktadır.

 


İki zamanlı motorların en önemli özellikleri arasında krank mili her turda güç üretmektedir. Bu motorun güçlü olmasına etkide bulunur. Yakıt değişik yollar ile kullanılmaktadır. Yanma odalarına yollanmakta ve bununla birlikte gerekli güç elde edilmektedir. Yağlama için ise benzin deposuna belli bir oranda katılarak gerçekleştirilmektedir. İki zamanlı motorların kullanımları ve ticareti ülkemizde yasaklanmıştır. 3. Dünya ülkelerince kullanımları serbesttir.

 


İkinci sırada ise 4 zamanlı Suzuki benzinli motorlar gelmektedir. Tam anlamı ile çevre dostu olan bir motor olmasından dolayı hem denizcilerin hem de çevreci vatandaşlarımızın takdirini alan bir üründür. Bu motor türümüzü iki zamanlı motorlardan ayıran en önemli özelliği ise benzin ve yağ deposunun farklı bölümlerden oluşmasıdır.

 


4 zamanlı motorların en önemli özellikleri arasında güç, krank mili tam 36 derece döndüğü zaman güç üretmektedir. Benzin mekanik veya elektronik bir cihaz ile yanma odalarına yollanarak sübab gibi parçalar sayesinde de gerekli güçler elde edilir. Dizayn açısından gözünüze karmaşık gelse de sessiz şekilde çalışması da büyük bir avantaj sağlamaktadır. Parçasının fazla olması sürekli bir bakım yapılması gerekliliğini de beraberinde getirmektedir.

 


Suzuki benzinli motorlar konusunda 4 zamanlı olanları yakıt konusunda oldukça iyilerdir. Az tüketim yapmaları ve sessiz olmaları çevreye karşı ne kadar duyarlı şekilde üretildiklerini göstermektedir. Beygir güçleri olarak bakıldığı zaman 4 zamanlı motorlarda 350 beygir, 2 zamanlı motorlarda ise 150 beygir olarak görülmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.