Suni Balık Yemi ile Doğal Balık Yemleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

29-06-2018 22:20
Suni Balık Yemi ile Doğal Balık Yemleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sofraların en vazgeçilmez ve en keyifli lezzeti balık; sofralara ulaşamadan önce birçok zahmet ile avlanıyor. Balık avlamanın birçok püf noktası ve inceliği var. Doğru yöntemle balığı yakalamak için birçok doğru malzemeyi bir araya getirmek oldukça önemli. Bunun dışında balık avında suni balık yemi mi yoksa doğal balık yemi mi kullanılacağı da oldukça önemli bir nokta. Yem çeşitleri dışında en önemli faktör ise uygun olta tercihi olarak karşımıza çıkar. 

Hangi Olta İçin Hangi Yem Çeşitleri Tercih Edilmeli?

Suni ve doğal balık yemleri tercih ederken hangi oltanın kullanıldığına ve hangi balığın avlanacağına dikkat etmek oldukça önemli. Balık avı için kullanılabilecek birçok olta çeşidi mevcuttur. İlk olarak yeni başlayan avcılar için olta, elyaf taşıma kılıfı ve olta kamışından oluşan setler tercih edilebilir. Henüz balık tutmamış ve avcılık deneyimi olmayan kişiler için oldukça uygundur. Daha sonra ise suni balık yemi ve metal misine makası, kurutulmuş yem içeren aparatlar alınabilir. Bunun dışında set içerisine dahil edilmiş fosforlu set sayesinde gece balık tutma olanağı da sağlanabilmekte. Balık avlarken önemli olan bir diğer nokta ise kamış olarak karşımıza çıkar. Kamış çeşitleri, sahip oldukları uzunluk, tutma alanı ve taşınabilirlik özelliklerine göre değişmektedir. Kamışlar 90 santimden yüz altmış santime kadar genişlikte bulunabilir. Katlanabilir olan kamışlar da oldukça tercih edilmektedir. Doğal balık yemi ya da suni balık yemi de kamışa ve oltaya göre seçilmektedir.

Peki, Balık Yemleri Nasıl Seçilir?

Balık avlarken kullanılan doğal balık yemi çeşitleri iki ana grupta incelenir. Bunlar; deniz balıkları için kullanılan yemler ve tatlı su balıkları için kullanılan yemler olarak ikiye ayrılır. Deniz ve tatlı su için kullanılan kamış ve olta takımları da değişmektedir. Bu sebeple hangi suda balık avlandığı, hem yem seçimi hem de olta seçimi için belirleyici olmaktadır.

‘’Büyük balık, küçük balığı yer’’ sözü gerçeği ifade eden ve balık avlamada da geçerli bir sözdür. Örnek olarak; torikten, gümüş balığına kadar tüm balıklar kendilerinden büyük balıklar için doğal balık yemi olarak tercih edilebilir. Bazı balıklar kesilerek daha ufak hale getirilebilir ve kendi türleri içinde yem çeşitleri olarak kullanılabilir. Balık yemleri; istavrit, kıraça, uskumru, kolyoz, izmarit, gümüş, sardalya, hamsi, çaça, zargana, lüfer, palamut, torik gibi rengi beyaz ve parlak olan balıklardan yapılan yeme akyem adı verilmektedir. Doğal balık yemi olarak kullanılacak balıklar iğneye canlı, bütün ölü ya da kesilerek takılırlar. Suni balık yemi olarak tercih edilen yemlerde ise canlı yem kullanımını azaltılır ve balığı arttırma potansiyeline sahiptir. Suni balık yemi ile yapılan avlara genel olarak spin adı verilmektedir. At çek yöntemi ile yapılan bu balık avı, daha sportif bir avcılığı da temsil eder.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.