Su Sporları malzemeleri

19-03-2018 19:42
Su Sporları malzemeleri

Yüzme sporu, su sporunun en eskileri arasında yer alır. İnsanlığın varoluşundan beri bulunduğu düşünülür. Eski olduğu kadar vazgeçilmez ve önemlidir. Denizde ve havuzda yüzme olarak iki türü vardır. Su sporları malzemeleri, yüzme için çok önemlidir. Bu malzemeler olmayınca su sporu yapılamaz. Su topu, havuzda ve yaklaşık yarım kilogram ağırlığa sahip toplarla yedişer kişilik takımlar halinde oynanır. Oyuncu, kendisine gelen topu en fazla 35 saniyede başkasına atmak zorundadır. Beşer dakikalık dört evreden oluşan su topu oyunu, kalelere sahiptir. Sert darbelerden korunmak için başlık giyilir.

 

             Su sporları malzemeleri arasında yer alan kürek, el ile hareket ettirilir. Böylece tekne yürütülmüş olur. Çok eski zamanlardan beri kürek çekerek teknenin yürütülmesi, bir ulaşım haline gelmiştir. Günümüzde ise daha çok yarışma ya da zevk için yapılmaktadır. Her türlü suda yapılır. Kürekçilere büyük bir görev düşer. Hem dengede kalıp hem de uyum içerisinde kürek çekmeleri gerekir.

 

             Eğlenceli ve bir o kadar da riskli olan spor su kayağıdır. Sporcusu üzerinde kalmaya elverişli olan kayakları giyer ve bir motor ile çekilir. Sörf ise tahta üzerinde dalga hareketleri ile ilerlenerek yapılan bir spordur. 18. yüzyıla kadar geçmişi bulunur. Sporcu dengesini kaybetmemelidir. Yüzükoyun yatarak da yapılabilir. Yelkene bağlanarak da yapmak mümkündür. Dalış, hiçbir alet gerektirmeyen bir spordur. Çok eski zamanlara kadar uzanır. Günümüzde özel kıyafetleri bulunur. Bunlar soğuk geçirmeyen ve oksijen tüplü elbiselerdir. Denizaltını incelemek, taş, midye toplamak amacıyla yapılabilir. Bunları yaparken su altı maskesi, saat, pusula ve palet gibi pek çok ihtiyacı bulunur.

            Denizaltı avcılığı, dalgıçlığın bir ileri sporudur. Tekniği aynı dalgıçlık gibidir. Yarışmalar yapılabildiği gibi zevk için de yapılabilir. Zıpkın ve file ile en çok balık tutma yarışması yapılır. Çift tüp gibi daha pek çok malzemeyi sık tutmak daha iyi olur. Bu bir süre içerisinde yapılır ve günümüzde de yıllık olarak yapılmaya devam edilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.