Silikonlu Balık Yemi ile Standart Yemler Arasındaki Farklar

01-10-2018 10:32
Silikonlu Balık Yemi ile Standart Yemler Arasındaki Farklar

Balık avında, doğru ekipmanların bir arada kullanılması, balık avının başarılı olarak tamamlanmasına destek olacaktır. Standart olarak her balık avı için aynı oltanın ya da aynı malzemelerin kullanılması mümkün değildir. Bundan dolayı da öncelikli olarak her ayrıntının özenle düşünülmesi ve avlanacak olan balık cinsine göre balık avı malzemelerinin temin edilmesi gerekmektedir. Suni balık yemi ve silikon balık yemleri ise balık avı yapan kişilerin en merak ettiği konuların başında gelir.

Her balık cinsi, farklı balık yemleri ile daha kolay şekilde avlanmaktadır. Bunun için de balıkçıların mutlaka belirli balık çeşitleri için yem bilgisine sahip olması gerekir. Kullanılabilecek çeşitli yemler bulunur. Suni balık yemi, sahte balık yemi ya dasilikon balık yemleri de renklerine; boyutlarına ve şekillerine göre ayrılmaktadır. Bazı balıklar, cinslerine göre yalnızca özel yemleri tercih etmektedir.Suni balık yemi yem olarak kullanılabilecek birçok malzeme arasından ön plana çıkar.

Suni Balık Yemi Nedir?

Suni balık yemi, balıkların dikkatini çekecek özel materyallerden, renklerden ve şekillerden üretilmiş olan, birden fazla defa kullanılabilen, canlı olmayan balık yemleri olarak karşımıza çıkar. Suni balık yemi genel olarak oldukça avantajlıdır. En büyük avantajlarından biri ise bakım gerektirmemesi ve tekrar tekrar kullanabilir olmasıdır. Bununla beraber doğal yemden farklı olarak taze tutmak için belirli bir alanda ya da sıcaklıkta saklanmasına da ihtiyaç duyulmaz. Suni yemleri daha belirgin ve çekici hale getirmek için kullanılan kokular da bulunmaktadır. Kullanılan suni yem türü, yakalamak istenilen balık türüyle eşleşmelidir.

Silikon Balık Yemleri Çeşitleri Nelerdir?

Balık avı, birçok farklı detayda başarısını gizler. Öncelikli olarak balık avı yapan kişinin hangi balık cinsini, hangi sularda avladığını bilerek, bu suların ve balık cinsinin özelliklerini öğrenmesi gerekir. Bu sayede en uygun yemi ve en uygun balık malzemelerini kullanarak, balık avı için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılar. Silikon balık yemleri, Silikon malzemeden üretilmiş balık formundaki yemlerdir. Bu yemlerin özelliği esnek hareket kabiliyeti ve dikkat çekici olmasıdır. Özellikle sığ sulardaki büyük balıkları avlamak için kullanılmaktadır. Birçok türde balık yem çeşitleri bulmak mümkündür. Bunlar arasında sahte balık yemi, suni balık yemi de bulunur. Bu yemleri kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktalar söz konusudur. İlk olarak balık avlarken, avlanılacak su türü önceden belirlenmelidir. Tatlı suya kıyasla tuzlu su için farklı yemler kullanılmaktadır. Yemlerin bazıları yüzeyde kalma özelliğine sahipken, bazıları suyun dibine batmak için tasarlanmıştır. Avlayacağınız balığın nerelerde daha sık görüldüğünü bilmek önemlidir. Birkaç suni yem türünü aynı anda bulundurmak, ihtiyaca göre değiştirilmesini sağlamak adına kolaylık sağlayacaktır.

Silikon Balık Yem Fiyatları Nedir?

Silikon balık yem fiyatları tercih edilen marka ve modele göre değişse de oldukça uygundur. Bu yemlere ödenen ücret, kısa süre sonra kendini ekarte edecektir. Çünkü bakım ve ekstra masraf gerektirmeden defalarca kullanılabilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.