Silikonlar ile Lrf

20-03-2018 11:25
Silikonlar ile Lrf

Silikonlar ile Lrf


Balıkçılığa amatörce başlayanlar için doğru bilgiler edinmek son derece önemlidir. Bu doğru bilgileri edinmek için oldukça çok araştırma yapmamızda fayda vardır. Balıkçılık uzaktan olta ile su kenarında beklemekten daha çok şey ifade etmektedir. Birçoğumuz tarafından sadece bir avlanma çeşidi, bazılarımız için doğa ile iç içe olma sevgisi, bazıları için ise spor olma özelliği taşımaktadır. Bu saymış olduğumuz bütün özelliklerin içinde ortak noktalardan birisi balıkçılıkta kullanılan malzemeler ve tekniklerdir.

 


Avlanma teknikleri içerisinde lrf ülkemize yeni gelen ve henüz de yaygınlaşmamış bir yöntemdir. Dünya genelinde bakıldığı zaman oldukça çok uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemi biraz inceleyecek olursak eğer; çok küçük sahte balıklar ve genel olarak silikonlar ile denizin kıyısından birden derinleşen kısımlarda yapılan yöntemdir.

 


Bu tekniği diğerlerinden ayıran sahte balıklar ile yapılması ve çok küçük sahte balıklarla yapılmaktadır. Bir balıkçı için lrf yöntemi farklı balık türlerinin yakalanmasına vesile olmaktadır. Kullanılan balıkçılık malzemeleri yenilendikçe, uygulanan yöntemlerde gelişmektedir. İşte bu gelişimle birlikte doğan lrf, balıkçıların son derece hoşnutta olduğu bir yöntemdir. Bu avlanma tekniği ile farklı balıkları yakalama şansına sahip olan balıkçılardan bu faaliyeti spor amacı ile yapanlara oldukça çok faydalı olmaktadır. Kıyıdan sahte yemler ile sürekli at çek yapılarak uygulanan yöntemlerden birisi olması sürekli hareket halinde olunduğunu ve spor amacı ile de yapılabileceğini göstermektedir.

 


Bu avlanma yöntemi çok yumuşak silikonlarla yapılmaktadır. Burada amaç sahte balıklara ya da kullanılan silikonlara gerçek bir balıkmış gibi aksiyon vererek diğer hedef balıkları çekmektir. Küçük olan sahte balıklar birçok büyük balığın besin ihtiyacını gidermek için avladığı canlılar arasında yerini almaktadır. Silikon şeklinde küçük kurtlarda vardır.

 


Lrf yöntemi içerisinde kullanılan malzemelere bir göz atacak olursak eğer; genel olarak 1- 15 gram arasında atara sahip olan çok ince spin kamışlar kullanılmaktadır. Olta makinesi olarakta 10- 30 kalibre, çok küçük kafa ölçüleri olan yüksek devirli ve hafif makineler tercih edilmelidir.  Silikon yemler arasında ise 1-15 gram arasında ağırlığa sahip olan jig, zoka, kaşık, gibi kurşunlu silikon yemler kullanılmaktadır. Bu kullanılan yemlerin batan türlerinin kullanılması gereklidir.

 


Ülkemizde bu yöntemle avlanılacak olan balık türleri; kefal, levrek, karagöz, istavrit, ekşine gibi balıklar yakalanabilir. Eğer ki doğru malzemeler ile avlanmaya çıkılırsa keyif almak kaçınılmaz olacaktır. Bu yöntem için kullanılan yemler, piyasada kullanılan sahte yemlerin minyatürü şeklinde de tabir edilebilir.

 



Tüm Lrf Ürünleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.