Seyahat Çantası

16-03-2018 19:08
Seyahat Çantası

Seyahat Çantası

Tatillerin habercisi olan seyahat çantaları bazı durumlarda başa bela olabilmektedir. Bu sebeple iyi seçilmiş ve gezinin amacına göre çantaların seçilmesi önemlidir. Sürekli iş için seyahat etmek durumunda, küçük fakat kaliteli ve uzun ömürlü bir çanta tercih edilmelidir. Uzun soluklu ve yer değiştirilecek seyahatlerde ise geniş bir sırt çantası tercih edebilebilir..

Seyahat çantaları tahmin edilecek olandan çok daha fazla çeşide sahiptir. Dışı sert kutu gibi olan modellerden çok küçük tekerlekli modellere kadar geniş bir ürün kataloğu bulunur. Mikrofiber ve polikarbon malzeme genelde kutu görünümlü valiz modellerinde kullanılır. Dayanıklı ve su geçirmez özellikleri olan bu valizlerin genelde taşınması da kolay olurken ağırlığı diğer valizlere göre biraz daha fazladır. Bunun haricinde polyester ve imperteks kumaşlar normal valizlerde kullanılan malzeme türdür. Bunlarda da yine kaliteye göre ürün özellikleri ve fiyat aralıkları değişmektedir.

Boyları tercihinize göre değişebilen seyahat çantaları 30 cm yükseklikten başlayarak 70-75 cm yüksekliğe kadar ulaşabilir. Genişlikleri boyla beraber büyümektedir. Sırt çantaları da benzeri özellikler göstermektedir. Litre bazında iç hacmi ölçülen sırt çantaları 70 litre ve daha geniş hacimli olabilmektedir. İç cep sayısı, yan gözler, gizli bölmeler valizin hacmine göre değişmektedir.
Valiz seçimi yapılırken kontrol edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki fermuar bölümleridir. Dayanıklı ve takılma yapmadan açılıp kapanabilen fermuarlar valizin ömrünü uzatır. Ayrıca fermuar dikişlerinin de iyi olası gerekir ki patlama veya açılma yapmasın, sudan etkilenmesin. Diğer bir özellik ise valiz tekerlekli ise kaç tekerleği var ve ne kadar hareket kabiliyetine sahip. Valizlerin genelde en hızlı bozulan kısımları tekerlekleridir. Ağırlık ile birlikte yük tekerleklere biner ve çekerken takılabilir, ağırlığı taşıyamayabilir. Böyle bir durumda ağır bir valizi kaldırarak taşımak gerekir ve bu hızlı hareket edilmesini engeller. Ayrıca çekçek aparatı kullanışlı ve geniş olmalıdır. Boyu kısa kalırsa çekmek zorlaşacaktır. Çok dar bir kulp olursa valiz sürekli dönecek ve tekrar düzeltmeniz gerekecektir. Burada tekerleklerinde büyük olmasının faydası olur.

Valiz ve ya bavul elle taşınıyorsa taşıma bölüm yerleri sağlam ve ele rahat oturan şekilde olmalıdır. Uzun süre taşınmasında saplar elleri kesebilmekte ve morarmalarına sebep olabilmektedir. Özellikle uzun kola asma askısı olması elle taşınmasından daha rahat bir kullanım sağlar.  

Seyahat edilecek yerlerin koşullarının nasıl olacağı bilinemeyebilir. Yağmura dayanıklı seyahat çantaları ve sırt çantalarının kullanılması, eşyalara zarar gelmemesi için önemlidir. Ayrıca şifreleme sistemi kötü olayların yaşanması önlemektedir. Üç haneli şifreleme sistemi, çoğu valizde kullanılır. Özel eşyaları korumak için, kilit ve su geçirmez malzeme ile kaplı isimlik bölümü, kaybolmalar ve çalınmalarda önemli hale gelir.
Son olarak valiz nasıl hazırlanmalı sorusu bulunur. Çekçekli valizlerin arkası korumalı olduğu için sert cisimleri, ayakkabı, saç kurutma makinesi, tarak gibi eşyaları valizin arka kısmına ilk olarak yerleştirmek gerekir. Az kırışacak çorap, iç çamaşırı ve pijama gibi giysilerinizi bu sert cisimlerin arasına sıkıştırılabilir. Valizin içinde bulunan küçük ceplere özel eşyalar ve makyaj malzemelerini yerleştirdikten sonra bluzların düzgünce katlayıp valize yerleştirilmesi gerekir. Düz bir zemin oluşturulduktan sonra pantolon ve etekleri bu düz zeminin üzerine dikkatlice katlayıp koymak gerekir ki kırışmasın. Çorapları da iç içe geçirmek yerine açıp boşluklara konması çok daha az yer kaplamasını sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.