Rastgele Olsun Tüm Denizcilere

19-03-2018 19:10
Rastgele Olsun Tüm Denizcilere

Kendi işini kendi yapma yeteneği sağlar.Olta setleri kontrolünün kendisi açısından kendi düşüncesine göre bittiğini ve her şeye hazırlanmış durumda sadece eksik olanın balık tutmak olduğunu düşünülür. Aslında belli saatleri vardır kendilerince sabahın köründe akşamın karanlığında gidilir. Soğukta daha çok geldiğinin fikriyatındadırlar. Öyledir doğru bilinir.

 

            Belli mekânları vardır İstanbul için söylüyorum galata köprüsü favori mekândır. Kiminin şansına bağlıdır. En sevdikleri cümle rastgeledir. Rast gelir mi bilinmez ama beklenir istemsizce hele bir tane geldim mi tam gelir. Tabi önemli olan şey insana güven veren olta takımın olması. Bir oltayla gidersen bu kadar olur tutmasan da dersin. Ama olta setleri dediğimiz araçların arasında. Misine başta gelmek üzere olta iğne takımı ne tutmak isteğine her balığa göre şekli olan iğnelerdir.

 

            Büyük düşünürler balıkları tanırlar neye atılacaksa elindeki oltaya göre konuşurlar mesela bugün istavrite atacağım mantığıyla hareket edip. Olta setleri arasında iğnesini ayarlayıp sallarlar. Belki saatlerce beklenir. Yanındakiler tutmuştur ama sende yoktur. Şans işidir dediğim gibi ama birinin cümlesinde o güveni sağlamıştır. Bana da rast gelecek güvenini bekler. Tutamazsa elindeki olanakları kullanır. Çevrede balıkçı aramaya kalkar. Gurur yapar sabah evden çıkarken övünüp gittiği hatırlayınca. Olta takımına bağlı değildir tamamı şans meselesi olmasa da yine işi bilmek gerekir.

 

            Oltayı kafana göre almayacaksın, atmayacaksın. Yardım istersin orada istedin mi kimse geri çevirmez. Bu işten para kazananlarda var tabi onlar işinin ehli nerede ne zaman olacağını bilirler. Onlarda şans olmaz şanslarını kendileri getirir tabi yağmurda çıkılacağını yazın olmayacağını bilirler. Soğuk işlemez gibi gelir ama akıllarında evleri vardır. Çocuklarının onları beklemesi vardır ısınırlar düşününce. Amatör balıkçı diyeceğim. Onların farklıdır amaçları arkadaş olurlar daha yeni gördükleri kişilerle. Bizimde diyeceğimiz tek bir şey rastgele.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.