Profesyonellerin En Çok Tercih Ettiği Olta Kamışları

22-06-2018 21:22
Profesyonellerin En Çok Tercih Ettiği Olta Kamışları

Olta kamışı tercih etmek ve en uygun kamış çeşitlerini bulmak henüz deneyimi olmayanlar için zor gibi gözükebilir. Ancak doğru ve güvenilir yerlerden temin edilen ve avlanacak balığa uygun olarak seçilen kamış çeşitleri başarılı bir balık avı için yeterli olacaktır. Öncelikli olarak olta kamış modelleri için ne tür balık avı yapılacağına karar verilmelidir. Ardından balığın nereden tutulacağına, hangi balıkların avlanacağına dikkat edilmelidir. Günümüzde birçok kamış çeşitleri bulmak mümkündür. Sizin için en uygununu ihtiyaçlarınıza ve gereksinimlerinize göre bulabilirsiniz.

Olta Kamışı Neye Göre Seçilir?

Öncelikli olarak olta kamış modelleri için uzunluk konusuna dikkat etmek gerekir. Kamışın uzunluğu, bir uçtan diğer uca ölçülmektedir.Kamışın uzunluğu, hangi suda hangi balığın tutulacağına bağlı olarak karar verilir. Daha kısa çubuklar, kısa mesafeden yapılacak olan atışlar için ideal olacaktır. Bunun dışında bir balığı tercih ederken daha kuvvetli bir güç uygulanması gerekebilmektedir. Bu sebeple de büyük av balıkçılığında tercih edilir. Bunun dışında hareketli bir tekneye bağlandığı zaman balık avı türü için de kullanışlı hale gelir. Daha uzun olan olta kamış modelleri daha uzun mesafelerde işe yaramaktadır. Tekne ya da iskele yerine ise kıyıdan balık avlarken kullanışlı olmaktadır.

Kamış çeşitleri arasında bir diğer önemli faktör olta kamışının ne kadar ağırlığı taşıyabileceği olmaktadır. Güç oranları tercih edilen oltaya göre değişir. Tatlı suda ya da tuzlu suda kullanılan oltalar bu sebeple farklıdır. Büyük balık avlanacaksa, daha güçlü olta tercihi yapılmalıdır.

Olta kamışı için diğer önemli unsur ise atar değeri olarak karşımıza çıkar. Olta kamışının atılma sırasında yemin ve kurşunun olması gereken ağırlık, atar olarak ifade edilir. Bunun dışında kamışın sağlam şekilde çekme miktarını etkileyen faktör ise çeker olarak ifade edilir.

Olta Kamış Çeşitleri Nelerdir?

Kamış çeşitleri kullanım amaçlarına göre değişmektedir. Teleskopik kamışlar, birçok parçadan oluşur ve bu parçalar iç içe geçebilir. Bu olta türü ile alabalık, levrek, sazan, lüfer, palamut gibi birçok balık avlanabilir. Surf kamış çeşitleri ise uzağa atılmak için tasarlanmış oltalardır. Surf oltalar ise lüfer, kofana, palamut, istavrit, kroçe gibi balıklar avlanabilir. Parçalı kamışlar ise iki ya da 3 parçanın bbir araya getirilmesi ile elde edilir. Spin at gibi at çek kamışlar ise en çok tercih edilen kamış çeşitleri arasındadır. Jig kamışlar, büyük balıklar için kullanılır. Fly türü oltalar ise alabalık için özel olarak kullanılabilen kamışlardır.

Olta Kamış Fiyatları Nedir?

Olta kamış fiyatları tercih edilecek olan kamışlara göre değişmektedir. Tercih edebileceğini birçok olta çeşidi arasında amacınıza en uygunu bulabilirsiniz. Ancak olta kamış fiyatları için standart bir fiyat vermek söz konusu değildir. Ancak her cebe ve her amaca en uygun olacak şekilde olta kamış fiyatları bulunabilir. Olta kamışı satın alırken keyifli bir balık avının tamamlayıcıları olan olta makinesi, misina, olta kurşunu ve olta aksesuarları gibi malzemelere de göz atmanızı öneririz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.