Kamp Malzemeleri

16-03-2018 15:35
Kamp Malzemeleri

Kamp Malzemeleri

Kamp denince akla ilk gelen temiz hava ve sakinleşmektir. Güzel bir kamp yapmak için ise gerekli olan ilk şey çantanızı toplamaktır. İdeal şartlarda kamp yapmak için gerekli malzemeler ise ilk olarak size uygun bir çadırdır. Bunun yanı sıra sırt çantası, uyku tulumu, mat, kamp ocağı, sandalye, fener ve dürbün gibi malzemeler sizin için gerekli olacak kamp malzemeleri arasındadır. Çadır için kişi sayısına bağlı kalmak çadırın boyutunu ve ağırlığını değiştirecektir. Kullanışlı ve taşınması kolay bir çadır sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Konfor durumu ve kişi sayısı çadırınız fiyatını etkileyecek etmenler arasındadır. Farklı materyallerden yapılmış kamp çadırları bulmak mümkündür. Uyku tulumları çok çeşitli olmakla birlikte hava koşullarına göre işinize yaracak olanı seçmeniz önemlidir. Mevsimsel değişmenin yanında gece gündüz sıcaklık farkının da göz önünde bulundurulması önemlidir. Kış ayları için -10 derecelerde sizi rahat ettirebilecek bir uyku tulumu seçmeniz önemlidir. İki farklı tipte uyku tulumu bulunmaktadır. Bunlardan ilki dikdörtgen ( alışılagelmiş) diğeri ise mumya tip uyku tulumudur. Sırt çantaları sizin önemli malzemelerinizden biridir. Uyku tulumu ve çadırın ebatlarının göz önünde bulundurulması ve çadırın içinde rahatlıkla kullanabildiğiniz bir uyku tulumu seçmek gerekir. Tüm eşyaların kolay taşınması ve bele zarar vermemesi için size uygun bir tane edinmelisiniz. Ebatları sizin ne kadar malzeme taşıyacağınızla ilgilidir. Birçok farklı tür çeşit ve markada çanta bulmanız mümkündür. Daha konforlu ve sağlıklı bir kamp için size gerekli bir diğer malzeme ise mattır. Uyku tulumunuzun altına konması için ya da üzerinde oturmak için mat gerekli bir ekipmandır. Farklı ebat ve tiplerde matlar vardır. Marka ve yapıldığı malzemeye göre farklı fiyat aralıklarında mat bulmaktadır.

Kamp malzemelerine yardımcı olarak bıçaklar, gözlükler, telsizler, matara, pusula ve benzeri ürünlerde kamp esnasında sizin için gerekli olacaktır. Eğer uzun süreli bir kamptan bahsediyorsak kamp mutfak malzemelerine de ihtiyacınız olacaktır. Bu malzemelerin pratik ve kullanışlı olması önemlidir. Ocak, bardak, ısıtma kapları gibi malzemeler hayat kurtara bilir. Bunun haricinde bir çakının kamp esnasında yanınızda olması önemlidir. Bir çakmak da mutlaka işinizi görecektir. Eğer yaz ayları için kamp yapmayı düşünüyorsanız cooler( suğutucu) almanızı tavsiye ederiz. Yiyeceklerin bozulmaması için soğutucular önem taşımaktadır.

Eğer kamp ateşinde dinlenmek isterseniz sandalyeler ve ya kampetler işinizi fazlasıyla görecektir. Açılabilir kampetlerden kullanırsanız birden fazla kişinin faydalanması kampetin çeşidine göre uygun olabilir. Katlanabilir sandalyeler ise yine konforlu ve taşınması kolay ekipmanlardır.

Kamp yapmak eğlenceli ve meziyetli bir iştir. Doğru ekipmanlarla kamp yapmak sizin için çok daha kolay hale gelebilir. Hava şartları ve arazinin konumu, yanınıza almanız gereken eşyaların tiplerini de değiştirmektedir. Kamp yapmaya çıkmadan önce yanınıza gerekli malzemeleri aldığınız emin olmakta fayda vardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.