Popüler Balık Avı Meraları

18-03-2019 14:27
Popüler Balık Avı Meraları

Balık Avı İçin En İyi Meralar

Amatör olta balıkçılığına gönül verenler çok iyi bilir... Balık peşinde dağları aştık, tepeleri geçtik. Ne bataklıklar bize engel oldu ne de sarp kayalıklar. Balık avı bizim için bir hobi değil yaşam biçimidir. Kışın ayazında balık peşinde sabahlamak. Levrek peşinde yapılan kilometreler. Takım çantalarını dolduran silikon, kaşık, maket balık ve bilimum suni yem. Bütün bunlar insanın kendi ile baş başa kalabileceği anlık huzuru yakalamak için. Peki dört tarafı denizler ile çevrili cennet ülkemizde balık avlaya bileceğimiz en iyi meralar hangileri? Bu yazımızda balık avı için en uygun meraları inceleyeceğiz.

Galata Köprüsü İstanbul

Tarihi yarımadada bulunan Galata Köprüsü İstanbul'un en popüler ve en çok bilinen balık avınoktalarının başında gelir Yaz kış fark etmeksizin elinde olta ile balık avlayan pek çok amatör olta balıkçısına rastlayabilirsiniz. Özellikle hafta sonlarında yer bulmak neredeyse imkansızdır. İstavrit, çinekop ve kefal avları yapabileceğiniz bu merada 10'lu çapari ile sarkıtma yöntemi ile indir kaldır yaparak istavrit avlayabilirsiniz. Bunun dışında kefal avı için şamandıralı olta en çok tercih edilen yöntemlerden bir diğeridir.

Sarayburnu Cankurtaran İstanbul

İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Fatih ilçesi sınırlarında olan Sarayburnu manzara olarak İstanbul'un en güzel meralarından biridir. Balık popülasyonu olarak çeşitlilik göstermekle birlikte özellikle göç balıklarını avlayabileceğimiz bir meradır. Şiddetli akıntı nedeni ile daha ziyade profesyonel olta balıkçılarının müdavimi olduğu bu bölgede istavrit, lüfer, palamut, uskumru, çinekop, izmarit gibi balıkları avlayabilirsiniz. 130-150 g ağırlığında kurşunlar ile surf tipi avcılığa uygun olan bölgede çapari, yemli takım ve kurşun arkası rapala veya kaşık ile balık avı yapılır.

Kuleli Üsküdar İstanbul

 

Beylerbeyi, Kuleli Askeri Lisesi önü Anadolu yakasının en popüler balık avı merlarının başında gelir. Özellikle Kuleli Askeri Lisesi önü haftasonlarında adeta olta balıkçısı akınına uğrar. İstavrit, sardalya, izmarit, iskorpit, lüfer, çinekop, palamut, levrek, eşkina, zargana ve kefal gibi Marmara balıklarının tümü yakalanabilir. Yemli takımlar, kayalık bölgelerde şamandıralı takımlar ve çapari ile balık avlamak mümkündür.

Akıntı Burnu Arnavutköy İstanbul

 

Boğazın en dar bölgesi olan Akıntıburnu özellikle Boğaz'dan geçen göç balıkları açısından son derece bereketli bir meradır. İstavrit, lüfer, çinekop, zargana, izmarit, gümüş, sardalya ve çaça gibi pek çok farklı balık avı yapabileceğiniz bir bölgedir. Kaşık ve sahte ile at çek yaparak, canlı yemle veya çapari ile balık tutmak mümkündür.

Kanlıkaya Karaburun İzmir

 

Ege'nin incisi İzmir'in en popüler balık avı meralarının başında gelen Karaburun'da yaz kış tekneden ve kıyıdan avcılık yapabilirsiniz. Özellikle gece avları ve kamp kurarak avlanan olta balıkçılarının popüler marelarındandır. Çipura, sargoz, kefal, istavrit, koppez, sarpa, uskumru, mercan gibi balıkları bolca bulunduran merada yemli ve suni yemler ile avcılık yapabilmek mümkündür. Ancak çok fazla takılma problemi olduğu için yanımıza fazlası ile yedek takım almak gerekir.

Mordoğan Karaburun İzmir

İzmir Karaburun'da bulunan ikinci popüler balık avı merası Mordoğan iskelesidir. Kefal, mırmır, surpa ve levrek avı yapabileceğiniz son derece bereketli bir avlaktır. Ancak son derece rüzgarlı bir mera olduğu için gitmeden önce mutlaka araştırma yapılması gerekir. Spin ve yemli takımlar ile balıkçılık yapabilirsiniz.

Faroz Mahallesi Trabzon

Trabzon'nun en popüler balık avı meralarından biri olan Faroz Mahallesi sahilinde barbunya, istavrit, izmarit, eşkina, palamut gibi balıkların avı yapılır. Çapari veya dip avcılığı ile balık tutabilirsiniz.

 

Gümrük İskelesi Çanakkale

Çanakkale'nin Kilitbahir ile birlikte en popüler balık avı meralarından biri olan Gümrük iskelesi bölgesinde levrek, palamut, izmarit, istavrit, çupra, sargoz gibi balıkların avını yapabilirsiniz.

Karataş Sahili Adana

Adana'nın en popüler balık avı meralarında biri olan Karataş sahili bölgesinde mercan, kefal, mırmır, karagöz, levrek, çipura,karagöz gibi balıkları yemli dip avcılığı ve at çek tekniği ile yakalayabilirsiniz.

Narlı Bursa

Bursa'nın Mudanya ile birlikte en popüler balık avı meralarından biri olan Narlı köyünde kefal, mezgit, istavrit, palamut, karagöz, mırmır ve eşkina gibi balıkları kıyıdan ve tekneden yakalayabilirsiniz.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.