Plansız tatilleriniz için eşyalarınızı kolayca hazırlayabileceğiniz kamp çantaları

29-05-2018 23:07
Plansız tatilleriniz için eşyalarınızı kolayca hazırlayabileceğiniz kamp çantaları

Kamplar, doğayla iç içe olmak için harika aktivitelerdir. Özellikle günümüzde şehirlerde verilen yaşam mücadelesine güzel bir mola vermek tüm insanların sahip olmak isteyeceği bir fırsattır. Fakat kamp faaliyetlerinizin konforlu geçmesi için birtakım ihtiyaçların önceden hazırlanıp taşınmasına ihtiyaç vardır. Böyle durumlarda devreye kamp çantası girmektedir. Kamp çantaları, tüm ekipmanların ve kişisel eşyaların rahatlıkla taşınabilmeleri için özel olarak tasarlanan nesnelerdir.

Neden Bir Kamp Çantası Edinilmelidir?

Kamp çantası konfor ve güvenlik imkanını bir arada sunan eşyalardır. Bir kamp çantasının diğer çantalardan farkı, daha fazla ihtiyacı karşılıyor olmasıdır. Bu amaçla üretilmiş olan birçok çantadan size uygun olanını bulmak da önemlidir. Bir anda gelişen tatil planlarınızda, çok eşyayı aynı çanta içerisine kolayca yerleştirebilir ve tek bir çanta ile bütün malzemelerinizi taşıma imkanına sahip olabilirsiniz.

Kamp Çantalarında Önemli Olan Özellikler Hangileridir?

Seçeceğiniz çantanın öncelikle hangi amaca hizmet edeceğini bilmeniz gereklidir. Bisiklet için tasarlanmış bir çanta ile sağcılık için tasarlanmış çantalar farklı özelliklere sahiptir. Çantanın boyutu ve taşıma kapasitesi de diğer önemli bir husustur. Taşınacak eşyaların boyutu ve ağırlığına çanta seçimi yapılmalıdır. Dayanıklılık, doğa ile iç içe olunan tüm faaliyetlerde kullanılan ekipmanların sahip olması gereken başlıca bir etkendir. Güneş, yağmur, toz ve daha birçok faktör çantanın yıpranmasına sebebiyet verebilir ve bu nedenle uzun süre boyunca kullanacağınız bir çantanın dayanıklı olması gerekir.

Çantalar elde, omuzda veya sırtta taşınabilmektedir. Sırt çantaları, taşıma esnasında daha konforludur fakat bel problemi olanlar için aynı kural geçerli değildir. Tekerlekli ve çekilerek hareket ettirilen valiz tipi modeller bu tür durumlarda idealdir. Bazı çantalarda bulunan bel desteği, ağırlığı vücuda eşit olarak dağıttığı için daha çok tercih edilmektedir. İyi bir çantanın çoklu bölmelere sahip olması gerekir. Böylece eşyalarınızı daha küçük bölümlere ayırabilir, ihtiyacınız olan şeyleri daha rahat erişebilirsiniz.

Özellikle yağış ihtimali yüksek olan bahar ve kış mevsimlerinde çantanın su geçirmez özellikte olması da önemlidir. Su geçirmeyen çantalar yağış esnasında içerisindeki malzemelerin ıslanmasını engelleyecektir.

Kamp Çanta Modelleri Nelerdir?

Kamp çanta modelleri ihtiyaçlara göre dizayn edilmiştir. Normal bir kamp aktivitesinin yanı sıra, su çantaları, askeri çantalar, bel çantaları ve hatta bebek taşımak için geliştirilmiş çanta modelleri dahi bulunabilmektedir. Çanta fiyatları çantanın sahip olduğu özelliklere göre değişkendir. Ekonomik olan modellerin yanı sıra, gelişmiş ve maliyetleri olanları da vardır.

Ayrıca çantayı daha konforlu ve güvenli hale getirmek için de birçok aksesuar çeşitleri de mevcuttur. Kilitler, sabitleme kemerleri ve klipsler birçok sorunun çözümüne yardımcı olmak için üretilmişlerdir.

Kamp yapmak için çanta hazırlarken kıyafetler, yiyecek ve içecek, pusula veya harita, çakı veya bıçak, ışık kaynağı gibi malzemeler unutulmamalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.