Olta Misinalarında Mitchell

20-03-2018 11:54
Olta Misinalarında Mitchell

Olta Misinalarında Mitchell  


Balıkçılıkta birçok konu ve malzeme büyük önem taşımaktadır. İşte bu noktalardan birisine değinecek olursak eğer, benden malzemesi olarak kullanılan misinalar vardır. Bir balıkçı için misina çok önemlidir. Oldukça çok çeşitli markalar içerisinde kuruluş tarihi çok eski dönemlere dayanan mitchell olta misinaları piyasada varlığını sürdüren isimlerdendir.

 


Amatör balıkçıların üzerinde oldukça hassas olarak durmuş oldukları bir malzeme misinadır. İyi bir balıkçı, avlayacağı balığa göre misina seçmesi gerektiğini bilendir. Misina çeşitleri mat ve parlak olarak iki kullanımdadır. Parlak yapıda olan misinalar beden olarak kullanılanlardır. Mat olarak kullanılan misina çeşitleri ise oltalarda kullanılan misinalardır. Bu çeşitlilikte olanları mitchell olta misinaları da kendi bünyesinde barındırmaktadır. Sert ve yumuşak olarakta ayrılmaktadır. Sert olarak üretilen misina türleri el oltasında kullanımlar için oldukça idealdir. Fakat makine ile kullanım yapacak iseniz o zaman yumuşak olanlarını kullanmanı daha ideal olacaktır.

 


Balıkçılığa makine ile amatör olarak başlıyorsak yumuşak misinalar daha rahat avlanma sağlamaktadır. Sert misinalar makaradan çıkarak sizlere uğraş verir ve doğal olarak avlanmanız rahat olmaz. Sert ve yumuşak olarak eski markamız mitchell olta misinaları üretimlerini yapmaktadır. Oltanızda kullanacağınız misina renkli misinalarda olabilir. Bedende kullanılan renkli misinaların oldukça sağlam olması gerekir.

 


Beden bölümünde kullanılacak olan misinaların oldukça sağlam olması gerekir. Beden bölgesinde kullanılan misinaların düğümlenmeleri oldukça çok olmasından dolayı kopma söz konusu olabilir. Şunu da unutmamakta önemlidir. Kullanılan bir misina ne kadar sağlam olursa olsun onlarında bakımlarının yapılması gerekir. Yeni başlayan balıkçılar avlanmadan döndükleri zaman makarada sarılı olan misinaları ya boş bir makaraya sarıp suya tatlı suda beklettikten sonra kurutmalılar ya da boş bir çıkrığa sarılarak bu temizleme işlemi yapılmalıdır.

 


Misinalarda saymış olduğumuz temizleme işlemi yapılmadı zaman tekrar kullanılması durumunda kopması söz konusu olabilir. Bu kadar detaylı bir temizleme yapılmasa bile en azından tatlı suda üzerinde bulunan tuzlardan arındırılmalıdır. Her isim gibi mitchell olta misinalarıiçinde temizleme işlemi geçerlidir. Farkçı çeşitlilikte bulunan misinalar konusunda belirleyici olan diğer bir etken ise balık türleridir.

 


Ülkemizde birçok balık türünün bulunması ve aynı zamanda coğrafi açıdan da balıkçılığa büyük elverişli olması balıkçılık çeşitlerini ve sportif amaçları arttırmaktadır. Marmara bölgesinde İstanbul ve Çanakkale boğazlarında, Karadeniz de hamsi avlanmaları, Akdeniz ve ege bölgesinde levrek çipura balıkları avlanmaktadır. İç sularımızda da sazan avcılığı oldukça yaygın olarak yapılmaktadır.

 



Tüm Mitchell Olta Misinaları İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.