Olta Kamışının Bakımı Nasıl Olmalıdır?

01-03-2019 22:18
Olta Kamışının Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Olta bakımı ve olta temizliği, olta kamışının kullanım ömrünü uzatan ve düzenli olarak yapılması gereken bir bakım rutinidir. Tuzlu suya giren oltanın ömrünün uzaması için aşındırıcı olan detayların temizlenmesi gerekmektedir. Olta kamışı temizliği sayesinde hem daha verimli balık avı yapılabilir hem de olta kamışı daha uzun süreli kullanım ömrünü sahip olur. Penn olta makinesi gibi kalite bakımından üstün oltalar kullansanız dahi düzenli olarak temizliğinin ve bakımının yapılması oldukça önemlidir. Özellikle balık avı işlemleri bittikten sonra olta takımlarının misina sarılan bölümünün ıslaksa kurutulması, kumlu ise fırça ile kumlarının uzaklaştırılması gerekmektedir. Şayet olta kamışı takımı içerisinde su girmişse bu noktada dış kısmının sökülmesi gerekir. Bu noktada gerekli kontrolleri yaptıktan sonra kamışı yeniden takmak önemlidir.

Penn Olta Makinesi

Penn olta makinesi en kaliteli olta kamışı çeşitlerinin olduğu makinelerden biridir. Ancak buna rağmen her olta makinesinde olduğu gibi düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bunun yanı sıra Penn olta makinesi için bakım yaparken 3 ayda bir makineyi parçalamak ve tek tek tinerle temizlemek gerekmektedir. Penn olta makinesi temizliğinde dış yüzey temizliği için özellikle oltanın metal alaşımlı kısımları mutlaka makina yağları ile temizlenmelidir. Bu unsurlar olta kamışı temizliği için oldukça önemlidir. Penn olta kamışı temizliğinin düzenli olarak yapılması gerekir. Suya temas eden kamışın her bölümünün tek tek tazyikli su aracılığı ile temizlenmesi ve kurutulması gerekmektedir. Şayet halkalarda tuzlu sular kalmış ise bu noktada misinanın her geçişi için biçimsizlikler söz konusu olacaktır. Bundan dolayı da olta kamışı daha hızlı şekilde bozulabilir. Bundan dolayı da olta kamışının halkalarının düzgün ve titiz bir şekilde tuzlu sudan arındırılması gerekir. Makine içinde misinanın sarılı olduğu kısımda makinanın içerisine su girmeyecek şekilde oldukça yavaş ve hassas şekilde suyla ovalama yaparak temizliğin yapılması gerekmektedir. Bu aşamada misina üzerinde kalan bilye kısmı da oldukça titiz şekilde temizlenmelidir. Bu sayede tuzun olta kamışının temizlenmesi sağlanır. Misina üzerinde bulunan bilye bu sayede tuzlu sularından arındırılmış olur. Bunun yanı sıra temizlik yaparken makinenin yağının akması durumunda dişlilerden ses gelecektir. Makina, kamış ve misina dışındaki maket balıkların da temizlenmesi gerekir. Balık avı işlemi tamamlandıktan sonra maket balıkların da su ile temizlenmesi gerekir.

Olta Kamış Fiyatları

Olta kamış fiyatları tercih edeceğiniz olta kamışının markasına ve olta kamışının kalitesine göre değişmektedir. Olta kamış fiyatları olta kamışının uzunluğu, kalitesi, donanımları ve markasına göre belirlenen bir unsurdur. Genel olarak olta kamış fiyatları için fiyatlar oldukça geniş aralıklıdır. Her bütçe için uygun olta kamış fiyatları bulmak mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.