Olta Kamışı Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

28-06-2018 22:19
Olta Kamışı Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

Olta kamışı seçmek balık avcılığında en önemli faktörlerden biri. Doğru olta kamışı seçimi sayesinde balık avcılığı daha verimli olacaktır.Kamış türleri içerisinde hangisinin seçileceği ve kullanılacağını belirlemek için ise bazı püf noktalar mevcut.

Kamış Türleri Nasıl Seçilir?

Kamış türleri tercih ederken öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken unsurların başında; hangi suda balık avlanacağını (tatlı su, tuzlu su, göl, nehir vs.), hangi balığın avlanacağı (büyük balık, küçük balık, dip balığı vs.), balığın nerede tutulacağı (tekne, sığ, kumsal vs.) gibi faktörlere verilen cevaplar olta kamış modelleri arasında yapılacak olan tercihi belirleyecektir. Birçok kamış çeşidi arasından sizin için uygunu tercih etmek için yanıt verilecek bu sorular, oldukça sağlıklı ve faydalı bir yol göstericisi olacaktır. Değişik olta kamış modelleri ve stilde tasarlanmıştır. Bunun sebebi ise her biri farklı bir balıkçı için tasarlanmış olmasıdır. Özel gereksinimlerinize göre sizin için en iyi olta kamışının hangisi olduğunu öğrenmek ve kaliteli bir alışveriş yapmanızın altın kuralı olacaktır.

Olta Kamışı İçin Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?

Olta kamışı satın alırken olta kamış fiyatları dışında özelliklerine dikkat etmek gerekir. Örnek olarak olta kamışının uzunluğu; hangi balığın nerede tutulacağına bağlı olarak seçilir. Kısa oltalar daha kısa mesafeden yapılacak olan avlar için ideal iken, daha uzun oltalar daha uzun mesafeden yapılacak olan avlar için uygundur. Bunun dışında avlanacak olan balıkların gücü ve ağırlığı da bu uzunluğu tercih ederken önemlidir. Daha uzun çubuklar daha uzak mesafelerde işe yararlar. Bir tekne veya iskele yerine, kıyıdan balık avlarken kullanışlıdır.

Olta kamışı seçerken bir diğer önemli unsur ise güç faktörüdür. Olta kamışının ne kadar ağırlığı kaldırabileceği, bu özellik ile ölçülür. Balık tuttuğunuz suyun türü, seçmeniz gereken kamışın gücünü belirlemenize yardımcı olacaktır. Büyük balıkları çıkarmak için güçlü bir kamış gerektirecektir. Bir diğer önemli unsur ise atar değeri olarak karşımıza çıkar. Olta kamışının atılma sırasında üzerinde yer alan yemin ve kurşunun olması gereken ağırlığı ortaya koyar. Olta kamışının sağlam bir şekilde balığı çekebilme gücünü belirleyen faktör ise çeker olarak ifade edilir. Yapım malzemesi konusunda kamış çeşitleri oldukça zengindir. Genel olarakgrafit, fiberglas veya karbon fiber malzemelerinden yapılır. Yapım malzemesinin türü, işlevselliği ve yapacağınız balık avı ile ilgilidir. Genel olarak grafit kamışlar daha hafif bir yapıda olsa da dayanıklı ve serttir. Ancak esnek değildir. Olta kamış fiyatları konusunda daha yüksek fiyatlıdır. Fiberglas kamışlar ise daha ağır bir yapıdadır. Fakat grafit çubuklarla kıyaslandığında daha esnek bir yapıdadır. Kırılmaları daha zor olur. Bunun dışında olta kamış fiyatları ile kıyaslandığında grafit kamışlara göre daha ekonomik bir yapıdadır. Karbon fiber kamışlar ise hafif olsa da dayanıklı değildir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.