Olta İçin Kullanılabilecek Misinalar

16-04-2018 21:24
Olta İçin Kullanılabilecek Misinalar

Balık avcılığının en önemli unsurlarından birisi misinadır. Balık avlanmak isteniyorsa mutlaka bir misinaya ihtiyaç vardır. Her misinanın avlanacak balığa göre farklı türleri vardır. Balık avında kullanılabilecek misinaların tamamı plastik ya da naylondan oluşmaktadır ve çok da maliyetli değildir. Bu nedenden dolayı misinada oluşan herhangi bir hasarda hemen değiştirilmelidir, aksi takdirde problemler yaşanabilir.

Balık avında hangi misinayı kullanacağımızı belirleyen diğer bir etmen de olta çeşitleridir. Kullanılacak olta aynı zamanda seçilecek misinada belirleyici olur. Kullanılacak olta çeşitleri bu nedenden dolayı önemli bir yer tutar.

İyi bir misinanın, balık oltaya vurduğu zaman onu kolayca hissettirebilecek ve balığın çekiş gücüne karşın dayanıklı bir esnekliğe sahip olması gerekir. Her misinanın belli bir dayanıklılık gücü ve tutulacak balığa göre kalınlığı, esnekliği vardır. Doğru misinanın seçilmesi balık avında en büyük detaydır.

Misinaları alırken çap test yüküne bakılması gerekir. Bu durum misinanın taşıyacağı maksimum yükü belirler ve LB veya KG olarak belirtilir. LB İngiliz kilo birimidir, açılımı libredir. Bizdeki kilograma göre ölçüsü farklıdır.

Olta için Kullanılabilecek Misina Çeşitleri Nelerdir?

Misinanın kullanımı tutulacak balık çeşitlerine göre değişiklik gösterilir. Misina, uzak mesafelere fırlatılacaksa kullanılacak milimetrik açıdan kalın olması gerekir. Misinanın milimetreleri ülkemizde genelde 0,10 mm’den başlar ve hemen her ölçüde yükselerek devam eder. Tutulacak balık ufak ve oltanın atılacağı mesafe de yakınsa daha düşük milimetreler tercih edilir. Bunların yanında renkli ve renksiz misinalar vardır, tutulacak olan balığın çeşidine göre farklılık gösterir.

Bu saydığımız özellikler dışında balık tutarken önemli olan diğer bir konu da, olta kamışıdır. Olta kamışı misinalar kadar önem arz etmektedir. Misina, ne kadar dayanıklı olursa olsun oltanın kamışı sağlam değilse bir önem taşımamaktadır. Misinayı tamamlayıcı unsurlar da tıpkı misinanın kendisi kadar dikkatli seçilmelidir.

Bazı misinalar suya girdiğinden itibaren saydam hale gelir ve gözle görülemez. Bunu sağlayan özellik ise ışığın misinaya etkisidir. Misinanın özelliğinden kaynaklanan bu durum tartışılmaz, balık tutumunda önemli bir fayda sağlar. Fark edilmeyi zorlaştıran misinaların çeşitleri de sıkça tercih edilenlerdendir.

Misina Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

·Misinanın çekebileceği ağırlık,

·Misinanın çapı,

·Darbelere karşı dayanıklılığı,

·Misinanın hafızası ve esnekliği,

·Misinanın güneş ışığından etkilenmesi durumu,

·Misinanın rengi.

Misinanın avlanmada etkisi nelerdir?

Misinalar, modern bir avlanma nesnesidir. Misina, ince ve şeffaf olduğundan dolayı balık avında en önemli unsurdur ve alternatifi neredeyse yoktur. Misinalar aynı zamanda sağlam bir nesnedir ve çeşitli esnekliğe sahiptir, bu da avlanmada büyük bir önem taşır.

Aynı zamanda misina ipinde sünme olmadığından dolayı ne kadar derin olursa olsun balığın vurduğu hissedilebilir. Ucuna bağlanacak kurşun sayesinde kıyıdan atılabildiği kadar uzağa atılabilir ve rüzgarın gücünden az etkilenir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.