Okuma Ceymar olta makinesi neden çok tercih edilir?

30-05-2018 17:46
Okuma Ceymar olta makinesi neden çok tercih edilir?

Balıkçılığın eğlenceli bir hobi olmasının yanı sıra, profesyonel anlamda yapıldığında önemli bir spor dalına dönüşebilmektedir. Vakit geçirme veya deneme amaçlı balıkçılık yapan birçok insan için, bu aktivite önemli bir tutku haline gelmiştir.

Balık tutmak, sıradan bir olta takımıyla herhangi bir yerde yapılabilecek bir iş değildir. Öncesinde kapsamlı bir hazırlık yapılmalı, gerekli tüm ekipmanlar tamamlanmalıdır. Hangi mevsimde, hangi balığın daha tutulabilir olduğu bilinmeli, yer seçimi de buna göre yapılmalıdır. Örneğin; gölde sazan balığı tutmak için hazırlanan ekipmanlarla, denizde istavrit yakalamak için yapılan hazırlık aynı olmayacaktır.

Olta takımını tamamlarken aynı zamanda iyi bir olta makineleri ve olta fiyatları hakkında da bilgi sahibi olmak gereklidir.

Olta Makinesi Nedir?

Olta Makinesi Misinanın sarılı olduğu, oltayı atarken ve balığı çekerken etkili olan parçalardır. Konforlu ve başarılı bir balıkçılık için önemli detaylardandır. Balıkçılığın deniz veya tatlı sularda yapılacağı, yakalanması hedeflenen balığın ağırlığı gibi etkenler nasıl bir makine seçileceğini de belirleyecektir. Olta makineleri, balıkçılık esnasında daha az çaba sarf etmek için gereklidir.

Olta makinelerinde bilye sayısı, ürünün ağırlığı, devir, misina kapasitesi, maksimum drag ve toplama hızı gibi bazı değerler mevcuttur. Devir sayısı önemli bir özelliktir ve makinenin tutma kolunu çevirme esnasında makinenin başlığının kaç kez çevrileceğini gösterir. Düşük devirli makineler büyük balıklar, küçük devirli makineler ise küçük balıklar için idealdir.

Olta makine çeşitli marka ve modellerde bulunabilir. Ancak kaliteli ve güvenilir bir modele sahip olmak isteyen için, Okuma markasının Ceymar modeli en çok tercih edilenler arasında birincidir.

Okuma Ceymar Olta Makineleri Neden Farklıdır?

Okuma ceymar olta, 1986 yılında Çin’de kurulan ve sektörün önde gelen balıkçılık malzemeleri üreten firmalarındadır. Balıkçılık ile ilgilenen birçok insan, Okuma markasının kalitesine aşinadır. Spin ve genel kullanım türünde olta makineleri bulunmaktadır. Spin makineler at-çek olarak tabir edilen balıkçılıkta, genel kullanım için olanlar ise istenilen türde olta makineleri için kullanılabilir.

Okuma Ceymar Olta makineleri uzun ömürlü ve dayanıklı olmasının temel sebebi; su girişini ve aşındırmasını en aza indiren siklonik akış rotor tasarımına sahip olmasıdır. Makinenin dişli kısmı, atış esnasında daha uzun mesafelerde dahi aşınma riskini en aza indirgemektedir. Böylece misinanın kullanım ömrü de daha fazla olacaktır. Atış imkanı da daha uzun olduğu için isabet şansı da artacaktır.

Ceymar modelindeki olta makinelerinin:

·Çok diskli yapıda bulunması ve kullanım kolaylığı sağlaması,

·Paslanmayan, sağlam malzeme kullanılarak yapılması,

·Bilyaların terse dönmeyecek özellikte olması,

·Sarma telininin dayanıklı olması,

·Dar ağızlı gövde sistemiyle daha az güç gerektirmesi,

·Denge sisteminin sağlam olması,

·Uzun yıllar kullanma garantili ürün olması gibi birçok ayrıcalıkları mevcuttur.

Okuma modelindeki ürünleri ve Ceymar olta fiyatı gibi ayrıntıları internet sitemizden inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.