Muhteşem Spor Dağcılık

19-03-2018 18:22
Muhteşem Spor Dağcılık

Dağcılık geçmişte zengin iş adamlarının boş vakitlerini değerlendirmek amaçlı dağlara yürüyüşe gitmeleri ile ünlenen ve günümüze kadar gelip oldukça modern olan bir spor dalıdır. Dağcılıkta kamplar yapılır, doğa yürüyüşleri ve dağa tırmanışlar. Tabi bunları yapmadan önce dağcılığı iyice araştırıp öğrenmek gerek. Sporun en keyifli dallarından biridir dağcılık.

 Fakat amatör iseniz yanınızda eğitimli bir dağcı bulunmadan tırmanmanız çok zararlı olacaktır. Dağcılıkta pek çok tırmanış çeşidi vardır. Mesela ferrata kayaya sabitlenmiş metalleri tutarak tırmanma stilidir. Sportif tırmanış genellikle yapay duvarlarda kullanılan bir stildir. En basit tırmanış biçimi ferratadır diyebiliriz. Tırmanışlar için özel tırmanış ayakkabıları üretilmiştir.

 Tırmanırken mutlaka tırmanış ayakkabıları giyilmeli ve kask takılmalı. Zira kask baştan alınabilecek her türlü darbeyi engeller. Kimi zaman bir hayat kurtarıcı olur. Dağcı malzemeleri her dağcının yanında bulundurması gereken malzemelerdir. Harita, pusula, ilk yardım malzemeleri, el feneri, su, tırmanış ipi, yedek kıyafetler her dağcının yanında bulundurması gereken ana malzemelerden sadece birkaç tanesi.

Eğer kamp kurulacaksa çadır, çadır altı örtüsü, yedek yiyecek, tuvalet kâğıdı, düdük, uyku tulumu, fazla su, böcek ilacı tarzında dağcı malzemeleri bulunması gerekenlerdendir. Dağcılık spor dalları arasında en zevkli ve keyifli olandır. Bir dağcı yanına malzemelerini almadan dağa giderse bu onun ölümü bile olabilir. Özel kıyafetler ve malzemeler bu sporun olmazsa olmazlarıdır.

Dağcılık için gerekli olan her türlü malzemeyi günümüz koşullarında temin edebilmek oldukça mümkün. Tırmanış ipleri bile özeldir. Zira normal bir iple dağa tırmanmak istenilmeyen sonuçlara ve kazalara yol açabilir. İlk yardım çantası kesinlikle olmalı. Yaralanmalarda ya da böcek ısırmalarında anında müdahale edebilmek için ilk yardım çantası çok önemlidir.

 Enkaz altında kalma gibi durumlarda ise yanınızda düdük bulundurmak çok büyük bir avantaj olacaktır. Düdüğü çalarak yerinizi belli edebilirsiniz. Dağcılık bir doğa sporudur. Popülerliğini duymayan hemen hemen hiç yoktur. Bu sporu bilinçli bir şekilde yapmak gereklidir. Dağcılık için pek çok eğitim merkezinde eğitim verilmektedir. Kıyafetlerini ve malzemelerini oldukça uygun fiyatlara temin edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.