Mitchell Makinalar

20-03-2018 11:55
Mitchell Makinalar

Mitchell Makinalar  


Avlanma yöntemleri içinde balıkçılık tarihine baktığımız zaman ilk olarak makara kullanımı Thomas Barkerin olta balıkçılığı sanatı adlı kitabında dile gelmiştir. Kitabında makara kullanımını 1651 yılında batıda kullandığı ve 60 cm’lik bir kamışa bağlanan basit bir makaradan ibaret olduğunu ve ayrıca da oryantal resimlerde Çinli balıkçılar tarafından 12. Yüzyılın ortalarında kullandıklarını betimleme yöntemi ile ifade etmiştir. 1800 lü yıllara kadar olan sürede makara sadece olta iplerinin basitçe toplanmak için sarıldığı bir mekanizma olarak kullanılmaktadır.

 


Olta makinalarının ortak özelliklerine bakacak olursak, misinayı tutma, çekme yeteneğine sahiptir. Savurma ve sürtünme olarak iki çeşitte bulunan makinalar da ayrılma nedenleri teknik olarak çalışma sistemlerindeki farklılıklardır. Piyasada birçok makine isimleri arasında mitchell olta makinaları adından söz ettiren isimlerdendir. Kuruluş tarihide balıkçılık tarihi kadar eski olan markanın günümüzde kullanımı halen daha yapılmaktadır.

 


Piyasada oldukça çok marka makine vardır. Mitchell olta makinaları ve daha birçok eski makinalar için seçimler yapılırken bakılması gerekenler, çekme oranı, seçilecek olan markanın kapasitesi, çekebildiği ağırlık, frenleme koludur. Bu maddeleri göz önünde bulundurarak seçimler yaparsanız eminim daha başarı avlanmalar gerçekleştireceksiniz.

 


Makine seçimlerimiz sırasında mitchell olta makinaları da dâhil olmak üzere asıl seçimlerimizi belirleyen; balığın cinsi ve kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Bu duruma örnek verecek olursak eğer; alabalık avlamak için hafif ve misina sarma kapasitesi küçük makinalar seçilmektedir. Fakat avlamak istediğimiz balık turna ya da levrek ise daha büyük makinalar seçmemiz gerekir. Makinaların üzerinde misina sarma güleri yazmaktadır. Bu yazan özellik sizlere ip ucu vermektedir.

 


Yapılan avlanmalar, deniz ve iç bölgelerde tatlı sularda yapılmaktadır. Dolayısı ile kullanılan malzemelerde çeşitlilik göstermektedir. Denizlerde kullanılacak olan mitchell olta makinaları, ya tekneleri arkasına bağlanarak kuvvetli olta kamışları ile kullanılır ya da kıyıdan at çek yöntemi ile yapılan avlanmalarda kullanılmaktadır. Tatlı sularda kullanılanlar ise denizlerde kullanılanların daha basit teknikte kullanılanlarıdır.

 


Makine türleri içinde bir diğer çeşit ise hareketli olta makinalarıdır. Bu makine türleri ise hem tatlı suda hem de denizlerde rahatça kullanılan makine türleridir. Seçilmiş olan makinaları sağlıklı şekillerde kullanmak istiyorsanız eğer gereğinden fazla misina sarmamanız gerekir. Az misina fırlatma esnasında sürtünme olmasından dolayı dezavantaj yaratabilir.

 


Her ne kadar sportif amaç taşısa da balıkçılık, aynı zamanda da yakalamış olduğu balıkları satarak maddi kazanç sağlama amacı taşıyanlarda vardır. Dolayısı ile balık yakalamak için doğru ve sağlam donanımlar ile avlanmaya çıkmak gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.