Makine Seçimleri

20-03-2018 12:43
Makine Seçimleri

Makine Seçimleri


Günümüzde birçok insan doğa ile iç içe ve fiziksel olarak hareket uygulanan faaliyetler arasında ülkemizde yoğun olarak uygulananı balıkçılıktır. Doğaya yakın olarak faaliyetler yapılması son yıllarda artık giderek artış göstermektedir. Yanı çıkan faaliyetlerin yanı sıra eskiden bu yana yapılan balıkçılık hiçbir şekilde güç kaybetmediği gibi aynı zamanda da ciddi ilerlemeler göstermiştir.

 


Ülkemizde genellikle sportif amaçla uygulanmaktadır. Bu sportif amaçla yapılan avlanmalarda ihtiyaç duyulan belli başlı temel malzemeler gereklidir. Bu malzemelerin ilki daha doğru balıkçılığın temel malzeme olta makinasıdır. Genel olarak makine seçerken nelere dikkat etmeliyiz soruna birçok cevap aranılmaktadır. Bu sorunun cevabı kullanımlara göre değişiklik göstermektedir. Genel yapı olarak her avlanmada, her balıkta kullanılan malzemeler farklılık göstermektedir.

 


Ülkemizde balıkçılığın yoğun olarak yapılmasından dolayı da oldukça çok avlanma tekniği bulunmaktadır. Avlanma teknikleri ile makine seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusu doğru orantılıdır. Spin, surf, jig, beklemeli gibi avlanma tekniklerinin birçoğunda farklı malzemeler kullanılmaktadır.

 


Balıkçılık ülkemizde birçok insan tarafından oldukça yoğun şekilde uygulanan ve en büyük hobiler arasında yer alan faaliyet olarakta adlandırılabilir. Balıkçılık malzemeleri olarak kullanacağımız ürünleri seçmeden önce piyasada bir takım araştırmalar yapılması gereklidir. Özelliklede makine seçerken nelere dikkat etmeliyiz bunun cevabına bakalım. İlk olarak alacağımız makineyi satan firmanın resmi belgeleri var mı yok mu buna dikkat etmeliyiz. Satın aldığımız ürünlerin garanti belgesinin olup olmadığına dikkat edilmesi gereklidir. Garanti belgesi var ise eğer, garanti kapsamına neler girmektedir, bunun araştırmasını iyi yapmak gereklidir.

 


Almış olduğumuz ürünleri doğru şekilde kullanabilmek adına, alırken verilen kullanma talimatlarını dikkatlice okuyarak buna göre kullanım gerçekleştirmeliyiz. Bu şekilde hareket edersek eğer makine seçerken nelere dikkat etmeliyiz rahat bir şekilde bulabiliriz. Hangi makineyi hangi balık ve hangi kullanım için alabileceğimizi piyasada araştırma yaparken rahat bir şekilde tespit edebiliriz.

 


Ülkemizde oldukça avlanma tekniği ve balık çeşitliliği olmasından dolayı kullanılacak olan makinelerde değişiklik göstermektedir. İşte bu nokta makine seçerken nelere dikkat etmeliyiz konusunda da balık türünün ve avlanma tekniğinin büyük bir öneme sahip olduğunu görmekteyiz. Makineler bilye sayılarına, misina sarım kapasitelerine, kalamalarına, iç tasarımının malzemesine göre değişik özelliklere göre çeşitlenmektedir.

 


Balığa göre makine seçerken dikkat etmemiz gereken özellikler yukarıda saymış olduğumuz gibi bilye sayısı, misina sarım vb gibi özelliklere dikkat etmeliyiz. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde yanlış bir ürün seçme olasılığını ortadan kaldırmaktayız. Balıkçılığa yeni başlayacak birinin bu özelliklere önemli ölçüde dikkat etmesi gereklidir.

 



Tüm Olta Makineleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.