Makinalarda Trabucco

19-03-2018 21:42
Makinalarda Trabucco

Makinalarda Trabucco  


Olta ile balık avcılığında iyi ve uygun olta makinası, başarılı ve güzel bir avlanma demektir. Karadan mümkün olabildiğince uzağa fırlatmaya ya da yüksek bir yerden sarkıtalarak balık avlamaya uygun her takım kıyı balıkçılığının ilgi alanına girmektedir. Karadan ya da tekneden fark etmeden bütün avlanmalarda olta makinesi kesin olarak kullanılmaktadır.

 


Kamışlı olta takımlarında makinaların önemi büyüktür. Bu bakımdan önceleri tatlı sularda kullanılan türdeki makinalar daha sonraları denizlerde denenmiş ve sonuç olarakta bazı değişikliklerin yapılması gerektiği anlaşılmıştır. Bu anlamda trabucco olta makinaları değişimleri başarı ile tamamlamış ve geliştirmiş firmalar arasında yerini almaktadır. Tatlı sularda kullanılan makinalar klasik döner makaralı makinalar arasındaki temel fark, bunlarda sabit makinalar kullanılmasıdır.

 


Dönerli makinalar ile sabit makinalar arasındaki önemli farklardan biriside, birincinin kamışın daha yukarısına takılması, sarma kolunun çoğunlukla sağda olması, ikincinin ise kamışın alt bölümüne takılması ve sarma kolunun sol elle de kullanılabilmesidir. Hem sağ kol ile hem de sol kol ile kullanımlar için trabucco olta makinaları içinde tasarlanmıştır.

 


Balıkçılık alanında kullanılan olta makinaları konusunda yenilikler ile tanışmak ve yeni modellerle çalışmak istiyorsanız kesinlikle trabucco olta makinaları ile tanışmanızda fayda vardır. Makinanın dönme hızından ve makaranın gücünden sorumludur. Makinaların büyüklüklerini ve özelliklerini belirleyen hedeflenen balık, avlanma yapılacak olan mera ve kullanılacak olan yem olta makinalarında etkilidir.

 


Ülkemizde olta balıkçılığı genel olarak değişiklik göstermelidir. Tutulan balık bu noktada önemlidir. Makinalar kuvvetli, hafif, deniz suyuna dayanıklı şekilde ayrılmaktadır. Bununla birlikte bir makinanın 40’lık 50’lik gibi terimler ise bir makinanın o kalınlıktaki misinalardan ne kadar sarabileceğini ifade eden terimlerdir. Minimum kalınlık ile maksimum kalınlıkta bulunan misinaların sarımlarının hepsini yapabilentrabucco olta makinaları mevcuttur.

 


Kullanılacak olan markanın kaliteli şekilde olması gerekir ki çıkılan avlanmalarda başarı elde edilebilsin. Trabucco olta makinaları ilk üreticisi ve kurucusu temel alındığı zaman sadece balıkçılık için var olan bir marka olduğunu görmekteyiz. Büyük balıkçı tutkusuna sahip olan trabucco markasının kurucusu daha sonralarda kendisini balıkçıların malzemeleri konusuna adamıştır.

 


Kullanılacak olan malzemelerin başında olta makinasının geldiği bir gerçektir. Bunun yanı sıra kullanılan oldukça çok malzeme vardır. Kullanılan yemler, misinalar, kamışlar her birisi oldukça önemlidir. Çünkü her bir malzeme bir uyum içerisinde çalışması gereklidir.

 



Tüm Trabucco Olta Makinaları İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.