Lrf İle Balık Avı

Lrf İle Balık Avı

Lrf İle Balık Avı


Balıkçılığın yeri oldukça farklıdır. Bu farklılığı yaratan insana katmış olduğu huzur ve mutluluktur. Oldukça hareketli ve eğlenceli bir yapıda olan balıkçılıkta kullanılan malzemeler içerisinde sahte balık ile yapılan avlanmalar daha da eğlenceli ve hareketli bir yapıya dönüşmektedir. Şüphesiz ki insanlar için canlıları yerine sahteleri ile balığı yakalamak oldukça heyecan verici ve bir o kadarda ilgi çekici olmaktadır.

 


Ülkemizde sahte balık ile yapılan birçok avlanma tekniği vardır. Spin, lrf balık avı ve birçok yöntem vardır. En eğlenceli ve keyifli olanları lrf ve spindir. Ülkemizde oldukça yaygın olmayan bir avlanma tekniği olsa da dünya genelinde bakıldığı zaman geniş bir kitleye sahip olan yöntemler arasında olan lrf balık avı; giderek ülkemizde de yaygınlaşmaya başlamıştır.

 


Balık avcılığında canlı yemlerin yanı sıra kullanılan sahte balıklarda bir hayli çeşitlilik vardır. Canlılarını alsak oldukça maddi külfet getirecek balıkların sahteleri ile avlanmak hem bütçe açısından hem de avın çeşitliliği açısından oldukça imkân vericidir. Lrf balık avı yönteminde kullanılan sahte balıkları, spin avlanmada kullanılanlardan daha da küçük boyutlardadır. Birçok özellik olarak spin avlanma tekniği andıran bir yöntem olsa da aslında birbirlerinden farklı özelliklerde olan avlanma çeşitleridir.

 


Ülkemizde birbiri ardını kovalayan balıkçılık yöntemleri arasında en yenilerden olan lrf balık avı yeni olarak bulunmaktadır. Sahte balık ile yapılan avlanmanın yeri ve önemi oldukça farklıdır. Bir balığı gerçek avı yerine onun sahtesi ile avlamak oldukça keyifli ve heyecan verici olmakla birlikte oldukçada verimli geçen bir avlanmadır. Ülkemizde geleneksel olarak yapılan at-çek avcılığı bizlere büyük ve verimli balıkları getirmekte usta yöntemler arasında olmaktadır.

 


Giderek gelişen ve katlanarak ilerleyen at-çek yönteminde yeni olarak yaygınlaşan lrf balık avı çok küçük boyutlarda bulunan sahte balıklar ile yapılan avlanmadır. Doğru ve kaliteli bir sahte balık seçimi yaptıktan sonra hem tatlı su da hem de tuzlu suda yaşayan birçok balığı avlamak mümkündür. Son yıllarda teknoloji ile birlikte sportif balıkçılık alanları ciddi derecede gelişme ve ilerleme kaydetmiştir.

 


Dünya’da lrf balık avı yöntemlerinin temelleri Japonya’ da atılmıştır. Daha sonra 2009 yılında İngiltere olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinde uygulamaya başlayarak gelişim sürecini başlatmıştır. Birçok balıkçının yeni trendi haline gelen lrf balık avı yöntemi ilerleyen zamanlarda ülkemizde de ilerlemelere başlamıştır. Balıkçılığın temel amacı keyif almak olunca sahte balıklar ile avlanmalar giderek artış göstermektedir. Doğru zamanda ve doğru yerde yapıldığı zaman iyi sonuçlar alınabilen bir yöntemdir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.