Kuru sıkı tabanca kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

12-04-2018 00:10
Kuru sıkı tabanca kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Kuru sıkı tabancalar, ses tabancası olarak da bilinmektedir. Bunun nedeni tabancanın tetiği çekildiğinde gerçek bir mermiyi ateşlememesi, ancak gerçek bir tabanca gibi ses çıkarmasıdır. Normal bir silaha göre sahip olması kolay olduğu için, bilinçsizce kullanımının önüne geçilmesi şarttır.


Kuru Sıkı Tabancalar Nasıl Üretilir?

Kuru sıkı tabancalar, görünüm olarak gerçek bir silahtan farksızdır. Ancak işleyiş biçimleri tamamen farklıdır. Silahlarda merminin ateşlenmesi için gerekli olan bir kısım bulunur. Normal tabancalarda bu kısmın işlevi mermi çekirdeğini itmekten, kuru sıkı tabancalarda yalnızca ses çıkarmaktır. Barut bulunması sebebiyle ateşleme özelliği de bulunduğu için, bu durum tabancadan duman çıkmasına neden olur.


Kurusıkı Tabancalar Nerelerde Kullanılır?

Bu tür silahlar gerçek bir silah işlevi görmediği için, özel amaçlar dahilinde kullanılır:

Silah eğitimleri: Gerçek silahlar ile neredeyse işe yaradığı için, silah kullanımı eğitim verirken kullanılabilir. Kurusıkı bir tabanca ile hata yapılması durumunda gerçek silaha oranla çok daha az hasar olacaktır. Ayrıca, silah kullanmaya yeni başlayan bir aday için daha az korkutucudur.

Köpek eğitimleri: Polis, askeri ve avcılık için kullanılan köpeklerin silah sesleri gibi yüksek seslerde sakin kalmaları, potansiyel bir tehdit olabilecek bir kişinin silahına nasıl saldırılacağına da alışması gerekir. Bu eğitim durumunda kuru sıkı silah kullanmak, gerçek bir silah kullanmanın çok daha iyi bir seçenektir.

Gösteri alanları: Sinema, tiyatro gibi gösteri sanatları esnasında bir olayı canlandırmak adına tabanca kullanımı gerekli olabilir. Bu durumda en ideal silah, kuru sıkılardır.

Korunma: Can güvenliğinizi tehdit eden bir durum meydana geldiğinde korunma amacı ile kullanılabilir.


Kurusıkı Tabanca Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kuru sıkı tabancalar genellikle masum olarak bilinir ancak bu kanı yanlıştır. Bu tabanca türlerinin işleyişi her ne kadar gerçek bir tabanca gibi olmasa da, uygun kullanılmadığı takdirde cezaya ve yaralanmaya sebebiyet verebilmektedir.

Kuru sıkı tabancanın yanlış kullanımı halinde işitme ve görme kayıpları, ciddi yaralanmalar gibi sonuçlarla karşılaşılabilir. Tabanca alırken ve kullanırken güvenlik önlemlerinin tam olduğundan mutlaka emin olunmalıdır. Kuru sıkı silahlar genellikle atış eğitimi gibi amaçlarla kullanıldığından, atış yapılan yer için canlı bir hedef bulunmayan, boş arazileri seçmek doğru olacaktır.

Yalnızca uygun amaçlar dahilinde kullanılması gereken kuru sıkıların, üretim esnasında meydana gelen problemleri olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka güvenilir ve garanti kapsamında olan bir ürün seçilmelidir. Gerekli bakımlarının yapılması sizleri önemli tehlikelerden de koruyacaktır.


Kuru Sıkı Silah Nasıl Alınır?

Adli Sicil Kaydı temiz olan ve 18 yaşını doldurmuş bireyler kuru sıkı silah sahibi olabilirler. Ancak alacağınız ürünün hem görünüm hem de fonksiyonel olarak istediğiniz amaca uygun olması gerekir. Sitemizde bulunan kurusıkı çeşitleri güvenli, ekonomik, hem de tasarım olarak eşsizdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.