Kancalı Silstar

19-03-2018 20:36
Kancalı Silstar

Kancalı Silstar  



Balıkçılıkta olta iğnesi özeli birde bulunmayı detayı hak eden ürünler arasında yerini almaktadır. Olta balıkçılığında soru işareti şeklinde olan ucu çengelli metal bir balıkçılık malzemesidir. Oltamız ne kadar sağlam olursa olsun balığa kancasını geçirecek olan iğnesidir. Bir iğnenin bölümleri vardır ve bu her bölümün farklı görevleri vardır. Bu bölümler   silstar iğneler içinde geçerlidir. Pala, sap, dirsek, uç, damak açıklığı ve ağız olarak bölümleri adlandırmaktayız.

 


İğnelerin bölümlere ayrılmasının yanında adlandırılması da yapılmaktadır. Hem Türkiye’de hem de dünyada iki ad verilmektedir. Kalın iğneler ve ince iğneler olmak üzere adlandırılan iğneler her yerde ve her markada ayrı şekilde adlandırılmaktadır. İnce iğneler küçük balıklar için, kalın iğneler büyük balıklar için kullanılmaktadır. İnce olan iğneler 1 numaradan başlar ve 16 numaraya kadar çıkmaktadır. Bütün markalarda olduğu gibi silstar iğneler de aynı şekilde sıralanmaktadır. 10 numaradan sonra sinek iğne olarak adlandırılmaktadır. Kalın iğnelerde 1den başlayarak 19 a kadar çıkmaktadır.

 


Yurtdışında iğne numaralandırma sistemi bizlere göre farklı adlandırılmaktadır. Bu sisteme göre onlara göre 1 numara olan iğne bizim ülkemizde 16 numaraya denk gelmektedir. Bazı silstar iğneler dirsekten sap kısmı başlamaktadır. Bu tarz iğneler rahatça saplanabilmesi açısından amatörler tarafından çokça tercih edilmektedir. Fakat bu iğneler kullanılırken canlı yemlere zarar vermesi açısından pek kullanımı rahat olmamaktadır. Genellikle sahteler bu iğne ile kullanılmalıdır.

 


Genelde sert ve dişli olan balıklar için saplı iğneler kullanılmaktadır. Kırıcı dişleri ve kuvvetli çenesi olan balıklar içinde kalın saplı, geniş ağız boşluğu olan iğneler kullanılmaktadır. Piyasada olan silstar iğneler bu anlamda oldukça kuvvetlidir. Genellikle kullanılacak olan boylardan ufak olan iğne boylarından olanı seçmek daha doğru ve güzel işler sağlayacaktır. Fakat bundan her zaman daha küçük iğne seçilmesi gerektiği çıkartılmamalıdır. Büyük balık karşısında gereğinden fazla küçük iğne kullanılması hüsrana uğratabilir.

 


Birden fazla amaçla kullanılan silstar iğneler ikili ve üçlü iğneler vardır. İğne seçiminde önemli olan iğne genişliliğinin balığın ağzının içinden rahatça geçebilecek genişliğe sahip olmasıdır. Diğer bir dikkat edilmesi gereken iğnenin ön uzunluğudur. Bu uzunluk fazla olursa kullanmış olduğumuz iğne balığın gözünden çıkacaktır. Arzu ettiğiniz şekilde olan iğnelere silstar iğneler aracılığı ile sahip olabilirsiniz. İğne seçimi görüldüğü gibi oldukça önemlidir. Diğer balıkçılık malzemeleri gibi avlanılacak olan balığın türü de iğne seçimlerinde önemlidir.

 



Tüm Silstar İğneler İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.