Kampa İlk Gidecek Olanlar için Kolay Kurulan Kamp Çadırı

30-10-2018 23:41
Kampa İlk Gidecek Olanlar için Kolay Kurulan Kamp Çadırı

Çadır çeşitleri kamp yapacak olan kişiler için en önem verilerek ve araştırılarak satın alınması gereken kamp malzemelerinin başında gelir. Çadır çeşitleri seçerken de her kampçının bilmesi gereken bazı detaylar söz konusudur. Genel olarak çadırlar; uygun ve ideal türde kumaşlar kullanılarak kaplanmış olan, sert bir iskeleye sahip olan portatif barınaklar olarak karşımıza çıkar. Çadır genel olarak keşif, askeri kamplar, sirkler, tiyatro gösterileri ya da sirk gibi alanlarda kullanılmakla beraber genel olarak kamp için tercih edilmektedir. Günümüzde en sevilen tatil ya da seyahat seçeneklerinden biri olan kamp, uygun malzemeler tercih edilmesi ile oldukça keyifli bir aktivite olarak karşımıza çıkar.

Çadır Çeşitleri

Çadır çeşitleri için öncelikli olarak hangi mevsimde kamp yapılacağına karar vermek gerekmektedir. Kamp yapılacak mevsim, çadır tercihi için en önemli ipuçlarından biridir. Çadırlar av çadırı veya kamp çadırı gibi farklı amaçlarla kullanılabilir. Kamp için kullanılan ürünlerde konfor, dayanıklılık ve kolay kurulum önemliyken, av çadırlarında kamufle olmak daha büyük önem taşır. Bundan dolayı öncelikli olarak kamp çadırı seçerken amaca en uygun çadır tercih edilmelidir. Dört mevsim çadır seçenekleri de mevcut iken en sağlıklısı mevsime göre çadır seçimi olacaktır. Genel olarak çadır seçimi için kullanılan kumaş türü, polyester olmaktadır. Bu özellik dışında çadır çeşitleri ya da kamp çadırı için su geçirmez özellikte çadırlar seçilmesi tercih edilmelidir. Sıcak ya da soğuk havayı içeri direkt olarak iletmemesi gerekmektedir. Hava akımını sağlaması da kamp çadırı için ya da dört mevsim çadır için en önemli özelliklerden biridir. Çadırın zemini de en az kısım kadar önemlidir. Özellikle yağışlı havalarda zeminin içeriye su almamasına dikkat edilmelidir.

Dört mevsim çadır ya da kamp çadırı için dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise; çadırın içinde kalacak kişi sayısıdır. Tek kişiden 6 kişiye kadar değişebilen kapasitede çadır bulabilmek mümkündür. Bazı çadır modellerinde kişilerin alanı bölmelerle ayrılmıştır. Çadırın en önemli özelliği portatif bir ürün olmasıdır. Bu nedenle kurulumunun kolay olması, dikkat edilmesi gerekenlerden biridir. Bazı çadır türlerinde giriş bölümü haricinde açılabilecek bölümler bulunmazken, havanın durumuna göre birkaç bölgeden açılabilen seçenekler de mevcuttur. Özellikle yaz aylarında çadırın giriş kısmı açık bir şekilde konaklanacaksa, sineklerin veya böceklerin içeri girmemesi için cibinlik özelliğinin bulunması da önemlidir.

Çadır Fiyatları

Çadır fiyatları tercih edilecek olan çadıra göre değişmektedir. Genel olarak dört mevsim çadır ya da kamp çadırı gibi birçok özellikte çadır üretimi yapılmaktadır. Mevsime göre ya da su geçirip geçirmeme gibi özelliklere göre çadır fiyatları belirlenmektedir. Çadır fiyatları buna göre belirlenmektedir. Ancak genel olarak çadır fiyatları ekonomik ve her bütçe için uygundur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.