Kamışlarda Silstar

19-03-2018 20:29
Kamışlarda Silstar

Kamışlarda Silstar  



Tıpkı avlanılan bölgeleri gibi balıkçılık malzemeleri de geniş bir yer tutmaktadır. Bu ürünlerin içinde de kamışlar önemli yer tutar. İnce uzun olan bu çubuklar balıkçılıkta önemli bir malzeme niteliğindedir. Atarı, çekim gücü, misina sarım kuvveti gibi belirleyici özelliklerine dikkat edilmesi gereken kamışlarda kalite önemli ölçüde etkilidir. Kalite dendiği zamanda silstar kamışlar akıllara ilk gelen isimler arasında yer almaktadır. Yıllar içinde malzemeler konusunda oldukça çok değişiklik meydana gelmiştir.

 


İlk yıllarda sadece bir sopa ile yapılan avlanmalar günümüzde modern teknoloji ile üretilip, tasarlanmış olan olta takımları ile yapılmaktadır. Bu takımların içinde her birinin ayrı ayrı görevi olan malzemeler vardır. Bu malzemelerde de kemik olarakta nitelendirilebilecek olan kamışları birlikte inceleyelim.  Kamışların atarları onların bir misinayı ne kadar uzağa atabileceğini göstermektedir.

 


Son yıllarda göze çarpan silstar kamışlar atarlar konusunda son derece önemli özellikleri içlerinde barındırmaktadır. Uzun mesafeler için atarları güçlü olan ve uzun boylara sahip kıyıdan kullanımlar için kamışlar tasarlanmaktadır. Bildiğimiz gibi balıkçılık kıyı ve tekne balıkçılığı olmak üzere iki yerden yapılmaktadır.

 


Kıyıdan yapılan balıkçılık için kullanılan silstar kamışlar arasında parçalı ya da teleskopik kamışlar kullanılmaktadır. Bunun temelinde kıyıdan yapılan avlarda amaç oltanın denizin iç kesimlerine kadar ilerleyebilmesini hedeflemektir. Kıyıdan denizin iç kesimlerine bir kamışın gidebilmesi için boyunun uzun olması gereklidir. Boyu uzun olması kıyıdan denize doğru ilerlemesinde büyük fayda sağlamaktadır.

 


Kamış seçiminde etkili olan diğer bir yer ise tekneden avlanmadır. Tekneden yapılan avlanmalarda bulunulan bölgeden denizin dip kısmına inmesi amaçlandığı için boyunun uzun olmasına gerek yoktur. Aksine boyunun kısa olması gereklidir. Bunun nedeni ise teknenin dar bir alanda kamışla uğraşılması gerektiğidir. Tekneden avlanmalarda da silstar kamışlar üretimlerine devam etmektedir. Dünya çapında kendisini kanıtlamış olan bu marka önemli şekilde fayda sağlamaktadır. Balıkçılar için kullanılan malzemelerin kalitesi ile birlikte maliyeti de oldukça önemlidir. Silstar markası kalitesinin yanında uygun fiyatlara da sahip olması açısından da oldukça artısı olan bir markadır.

 


Çok eski dönemlerde Orta Asya’da ve Anadolu’da yapılan kazılarda bulunulan kalıntılar ile balıkçılığın çok eski dönemlere dayandığını belgelerle kanıtlamış olmaktayız. Kökeni oldukça eski dönemlere dayanan balıkçılıkta silstar kamışlar gelişen ve değişen teknoloji ile günümüz balıkçılarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Dünya da bilimsel anlamda da balıkçılığın belgelendiği yüzyıl 18’dir.

 



Tüm Silstar Kamışlar İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.