AV MALZEMELERİ

19-03-2018 12:39
AV MALZEMELERİ

AV MALZEMELERİ

Avlanmak oldukça keyifli ve hırs verici bir yaşamdır. Başarmak, elde etmek kadar keyif verici bir duyguyu burada tatmaktayız. Avcılık avlanmak bizlere atalarımızdan gelmektedir. Yıllardır atalarımız hayatlarını avlanmakla geçirmişlerdir.


İlk çağlara baktığımızda besin ihtiyacını gidermek için insanların avlandıklarını görmekteyiz. İlk zamanlar da araç gereç olmadan avlanma yapılırken zamanla bu eksiklik giderilmiştir. Gün geçtikçe bizler yeni arayışlar içine girerek değişik av malzemeleri üretilmiştir isterseniz tek tek bu av malzemelerine birlikte bakalım.


İlk olarak denizde kullanılan av malzemesini bakacak olursak balık av malzemeleri vardır. Değişik balık türlerine göre üretilmiş olup her çeşiti mevcuttur. Bu tür yemler balık avlamada işinizi kolaylaştırmaktadır. Kolay olan bu süreçte de keyif almak kadar güzel bir şey olmamaktadır.


Şapka ve berede avcılığımızda oldukça önemlidir. Kış aylarında yapılan avlanmada bizleri soğuk havaya karşı korumaktadır. Şapka ise yaz aylarında yapılan avlanmada güneşin zararlı ışınlarından korumaktadır bizleri.


Avlanmaya yeni başlayan bir çok avcımızın kapılmış olduğu hatalardan birisi de malzeme alırken bilinçli hareket edilmemesidir. Bilinçli hareket edilmesinin sonucunda elde edilen başarı da o kadar çoktur. Apar topar avlanmaya gitmek yerine önce ne avlayacağımızı belirlemeliyiz ve belirlediğimiz ava göre av malzemesi belirlemek gerekmektedir. Bu belirlemenin ardından çıkılan av gerçekten güzel sonuçlar vermektedir.


Avlanma sırasında kullanılan diğer bir malzememiz ise yemleme botlarıdır. Gece balığa çıkıp ağlarımızı denize bıraktıktan sonra balıkların ağımıza takılmasını bekleriz işte bu işi hızlandırmak için kullanılan bir malzeme olan yemleme botlarıdır. Yemleme botları küçük oyuncak görünümlü maket bir bottur içerisine yem yerleştirilir ve ağlarımızı bıraktığımız bölge üzerine bırakılarak uzaktan kumandası ile yönlendirilebilir ve içine bıraktığımız yemleri o bölgede dağıtarak balıkların o bölgeye gelmesini sağlar. Bu da tahmin edersiniz ki işimizi oldukça olaylaştırır.


Diğer bir av malzememiz ise balık kakıcıdır. Bu balık kakıcının şekli şu şekildedir. U sivri ve oval sapı ise uzundur. Bununla yüzeye çıkmış olan avımızı vurarak yakalayabiliriz. Lineaeffe Alumina Kakıç 140Cm bu tür bir kakıcın özelliğine bakacak olursak;140 cm uzunluğunda açılıp kapanan kakıç.90 cm kapalı boyu, 6 cm boru genişliğe sahiptir. Diğer malzemelerimiz ise şu şekilde sıralanmaktadır. Aksesuar ve hazır takımlar, kepçe, livar, pinter,ağlar, halatlar, mantarlar, çanta ve kutular, balık yemleri olarak sıralanmaktadır.


Bizlerin rahatı ve pratikliği için üretilmiş olan bu ürünler oldukça işimize yaramaktadır. Önemli olan doğru ihtiyaca göre seçim yapmaktır. Belirlemiş olduğumuz avlanma türüne göre malzeme seçmektir. Bir ürünü almadan önce mutlaka kesin işinize yarayıp yaramadığına dair sentezi mutlaka yapmalıyız ki boşa para harcamış olmayalım.


Tüm Av Malzemeleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.