Japon Tekniği Lrf

Japon Tekniği Lrf

Japon Tekniği Lrf  


Mavi sular içerisinde rengârenk balıklar içerisinde istediğimizi avlamak için yapılan çeşitli balıkçılık yöntemleri vardır. Bu yöntemler içerisinde lrf ülkemize yeni gelen teknikler içerisinde yerini almaktadır.Bu avlanma tekniği ile avlanan gözde balıklar içerisinde istavrit birinci sırada gelmektedir. Birbirine çok benzeyen bu balıkların vücudu yanlardan biraz basık ve iğ biçimindedir. Ağzı öne uzayabilme yeteneğinde, dişleri ince ve gözleri iri olan bir balık çeşitidir.

 


İstavrit bir yana denizlerde bulunan birçok balığı avlamakta kullanılabilecek bir yöntemdir. Bu yöntemi bulan teknoloji ülkesi de denilebilecek olan japonyadır. Bu tekniği bulması ile lrf balıkmalzemeleri alanı adında da bir satış kanalı ortaya çıkmıştır. Piyasada sipin avlanma tekniğinde kullanılan malzemelerin birçoğu lrf balık malzemeleri içinde kullanılmaktadır. Fakat bu yöntem için kullanılan sahte balıklar piyasada bulunanların minyatürü şeklinde de tabir edilebilir. Kulağa biraz abartı gibi gelse da aslında Japon kıyılarında bu avlanma tekniğini uygulayan çılgınca bir topluluk vardır. Bu yöntem henüz ülkemizde yaygınlaşmasa da ilerleyen günlerde patlama yaratacağa benziyor.

 


Gelelim lrf balık malzemeleri içinde kullanılacak olan olta makinesine, boyutları fazla büyük olmaması gereken makineler, 5’lik, 10’luk ve maksimum 20’lik olanlardan tercih edilmelidir. Eğer ki seçecek olduğunuz makineyi sipin avlanma tekniğinde de kullanmak istiyorsanız en hafif olanlarını seçmenizde fayda vardır. Bunların yanı sıra makinenizin devir oranının 4’ün üzerinde olması gerekir. Olta makinesi seçimlerinizde kaliteli markaların ürünlerinden seçimler yaparsanız eğer sizler için daha iyi olacaktır.

 


Bilindiği gibi avlanma tekniklerinde makine ile bir uyum içerisinde olan kamışların seçimlerinde oldukça önemlidir. Kamışlarda teleskopik ya da parçalı kamışlar tercih edilebilir. Boyutları konusunda kıstas alınacak olan yine sipin avlanma tekniğinde olduğu gibi avlanılacak olan meradır. Lrf balık malzemeleri içerisinde en çok kullanılan kamış boyutları 160- 210 cm aralığında olanlarıdır. 240- 270 cm aralığında olan kamışları da kullanabilirsiniz. Ancak bu aralıkta buluna kamışlar ile kayalık bölgede yapılan avlanmalarda hareketleriniz kısıtlanabilir.

 


Yıllar geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe insanoğlu değişik ve farklı üretimlere, icatların altına imza atmaktadır. Diğer bütün alanlarda olduğu gibi balıkçılık alanında da yenilikler bitmemektedir. Lrf tekniği de işte balıkçılık alanındaki yeniliklerden olmaktadır. Kullanılacak olan her bir malzemenin kaliteli olması balıkçılık alanında ilerlemenin temellerini atacaktır.

 


Malzemeler içinde en temel ihtiyaçlar arasında olan misinaları seçerken de ince olanlarını seçmek gereklidir. Oldukça eğlenceli bir av stili olması birçok uygulayan insanın tekrar uygulamasını sağlamaktadır.3-5 metrelik misinalarda işinizi görebilir.

 



Tüm Lrf Ürünleri İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.