Humminbird’den Birde Gps

20-03-2018 10:54
Humminbird’den Birde Gps

Humminbird’den Birde Gps  


Günlük hayatımızda oldukça çok amaç ile kullanılan Navigasyon cihazları sayesinde birçok sorunu çözmekteyiz. İlk çıktığı yıllara bakıldığı zaman A.B.D tarafından sadece askeri amaçlar için kullanılan bir yöntem iken 1980’li yıllardan itibaren sivil toplumlar tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde en çok kullanılanları araç takip sistemidir. Özellikle büyük şirketler ve ticaretle uğraşanlar tarafından hem malların takibi hem de çalışanların takibi açısından oldukça avantajlı olan bir sistem denebilir.

 


Piyasalarda oldukça çok gps cihazı bulmak mümkündür. Denizlerde de kullanılan cihazlar için humminbird gpsler oldukça idealı isimler arasında yerini alıyor. Büyük teknelerde ve trollerde yer ve yön bulmak açısından bir hayli yardımcı olmalıdır. Karada ya da deniz yolu fark etmeksizin birçok yolda ve alanda gps cihazlarının kullanım yerleri yaygındır. Bu nedenden dolayı alacak olduğunuz cihazı her iki alanda da kullanabilirsiniz.

 


Farklı ya da bilmediğiniz bir şehre, semte veyahutta ülkeye gittiyseniz gitmek istediğiniz yeri sizlere bu cihazlar kolay bir şekilde göstermektedir. Çok geniş fonksiyonlara sahip olan humminbird gpsler kara ve deniz kullanımına göre her çeşitliliğe uygun şekilde bulmanız mümkündür. Bu cihazların içinde bulunan adresler üretici firmalar tarafından güncelleniyor. Bu güncellemeler belirli durumlar sonucunda yapılmaktadır. Bu durumlardan birine örnek verecek olursak eğer; kapatılan yollar ve tek yönlü bulunan yollar firmalar tarafından güncellenerek sizlere farklı ve alternatifli yol önerileri sunar.

 


Bütün dünyanın çevresini sararak kullanılan uydu sistemi ile bizim uydularla aramızdaki mesafeleri kullanarak yerimizi tespit eder. Çoğu kişi Navigasyon cihazlarının yanı sıra cep telefonlarına indirilen uygulamalar ile de kullanım sağlamaktadır. Eğer ki tekneniz ile açık denizlere çıkmış iseniz işte o zaman humminbird gpsler tamda sizlere göredir. Bazı cihazlar hem Navigasyon hem de balık bulucu özelliklerini içlerinde barındırmaktadır.

 


Enlem ve boylam bilgisi için sadece 3 adet uydu yeterlidir. Bu konuya bir örnek verecek olursak eğer; gezinti yaparken kaybolduğunuzu varsayalım. Nerede olduğunuza dair pek bir bilgi sahibide değilsiniz. Nerede olduğunuza dair bir fikir yürütebilmek için haritada üç yerleşim birimine olan uzaklığınızı kabaca bilmeniz gerekir. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yeni gelişmeler ve bu gelişmeler ile güncellemeler olmaktadır. İlkte bile bakıldığı zaman 24 adet uydu ile yola çıkılmış iken bu günümüzde 32 âdete çıkmıştır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.