Havalı silah alırken nelere dikkat edilmelidir?

Havalı silah alırken nelere dikkat edilmelidir?

Özellikle atış eğitimleri gibi aktiviteler için sessiz, kontrollü, kompakt, taşıması kolay ve hedefi vurabilecek kadar güçlü bir tabancaya ihtiyacınız vardır. Havalı tabancalar, geleneksel tabancalar ile görünüm bakımından oldukça benzerdir ve performans açısından etkilidir. Fiyat olarak ekonomik olmaları ve sahip olmak için ruhsat gerektirmemeleri, ulaşılabilirlik açısından da onları kolay hale getirmektedir.

Bir havalı tabanca satın almadan önce tüm özellikleri incelenmeli, dezavantajları ve avantajları gözden geçirilmeli, nasıl kullanılacağına dair bilgiler edinilmelidir.

Havalı Tabanca Alırken Neye Dikkat Edilir?

Atıcılık sporlarında hedef vurma amaçlı olarak ve poligonlarda atış eğitimi almak için kullanılan silah türüdür. Kapalı alanlarda kolaylıkla kullanılabilir. Modern ve yenilikçi dizaynların yanı sıra, geleneksel ve klasik görünümlü modelleri de bulunmaktadır. Görünüm bakımından normal bir silahtan farklı değildir.

Havalı tabanca satın almadan önce mermi kapasitesi, kalibresi, tetik sistemi, nişangah ayarı, çalışma prensibi, namlu uzunluğu, toplam uzunluğu, ağırlığı, namlu çıkışı, menşei, yapım malzemesi gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Alınan tabancanın hangi amaçla kullanılacağına göre farklı özellikler tercih edilebilir.

Havalı tabancalar, genellikle karbondioksit (CO2) ile çalışma prensibi ile üretilmiştir. Bu hava tabancalarında karbondioksit gazı kapsül içinde bir sıvı olarak depolanır ve sadece hava ile temas halinde bir gaz haline gelir. CO2 ile çalışan hava tabancalarına takılan güç kapsülü standart bir kapsül başına yaklaşık 50-70 atış için güç verir. Bazı silahlar, daha büyük atış sayıları için daha büyük kapsüller kullanır. Bu türün dezavantajı kapsül başına ek maliyet getirmesi ve kapsüllerin sıcaklıktan etkilenebilmesidir.

Yay pistonlu hava tabancalarında ise, yayın kinetik enerjisi namlu içerisindeki hava hacmini sıkıştıran pistonu çalıştırır. Bu tür silahların avantajı, güçlü silahlar olmasıdır. Dezavantajı ise; hareketin başladığı anda harekete geçmesi, geri tepmesi ve yaydan dolayı pistonun daha ağır olmasıdır. Ağırlık oranı, hafif bir yaylı tabancanın daha fazla geri tepmesine neden olduğu için, daha ağır olan modeller geri tepmenin bir kısmını emmeye yardımcı olacaktır.

Havalı TüfekAlırken Neye Dikkat Edilir?

Havalı tüfekler, atıcılık sporlarında sıkça kullanılan bir silah türüdür. Görünüm olarak tamamen gerçek bir tüfek ile aynı özellikler taşımaktadır. Bir havalı tüfek satın alırken kalibre, namlu çıkış hızı, şarjör kapasitesi, hava tüp hacmi, atış sayısı, doldurma basıncı, toplam uzunluk, namlu uzunluğu, ağırlık, kurma sistemi, emniyet, kurma sistemi, yapım malzemesi, dürbün özelliği gibi birçok unsur göz önünde bulundurulmalıdır. Havalı tüfekle atış yaparken geri tepme problemi olmadığı için, atış yapmak daha kolaydır.

Havalı tüfeklerin çalışma prensipleri genellikle, PCP olarak adlandırılan bir sistemdir. Bu sisteme göre tüfek üzerindeki tüpe özel basınçlı bir hava aleti ile hava pompalanır. Pompalanan hava, tüfek içerisindeki merminin atış esnasında dışarı çıkmasını sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.