Garminden Teknelere Gps

20-03-2018 10:55

Garminden Teknelere Gps


İngilizce açılımı Global positioning systemdir. Türkçe şekilde bakacak olursak eğer küresel yer belirleme sistemi anlamına gelmektedir. İlk olarak ülkemizde kullanıldığı yer askeriyedir. 1980’^li yıllardan sonra ülkemizde sivil toplum tarafından kullanılmaya başlanılan bir cihazdır. Günlük yaşamda ve de diğer sosyal hayatımızda oldukça hayat kolaylaştırıcı, aynı zamanda da hayat kurtarıcı gibi özelliğe sahiptir. Modern dünya teknolojisinde birçok kişi tarafından kullanılan bir cihaz özelliği de taşımaktadır. Garmin gpsler de bu cihazlar alanında üretim yapan firmalar arasındadır.

 


Bu cihazların en güzel özelliklerinden biriside hava koşulları ne olursa olsun hangi saat diliminde ve zamanında olursak olalım bizlere bulunduğumuz yeri bildirmektedir. Bunun gibi bir özelliği sayesinde birçok alanda kullanılma özelliği de kazanmaktadır. İlk olarak araç takip sisteminde, dağcılıkta, askeri faaliyetlerde, cep telefonlarında, teknelerde ve daha saymakla bitmeyecek alanda kullanımı yapılmakta olan bir sistemin denizlerde kullanımları için garmin gpsler sizlerin oldukça çok ihtiyacını görebilecek olan cihazlardır. Gps sistemi 24 tane uydu ile faaliyetini sürdürmektedir.

 


Oldukça farklı bir sisteme sahip olan uydular bir gün içersinde dünyanın etrafında 2 tam tur dönerek üçgen yer tespiti kuramına göre enlem ve boylamlar olarak bulunduğumuz yeri tespit eder. İşte bu sisteme göre garmin gpsler ve diğer gps cihazları çalışmaktadır. Alacak olduğunuz cihazların maksimum 50 metre ya da 1-2 metre gibi sapma payları vardır. Bu gibi sapmalar uydulardan kaynaklı olarak değil el yapımı olarak isimlendirilen farklı cihazlar tarafından üretilmekte olan cihazlardan kaynaklıdır. Bu sistem tamamen ücretsiz bir servistir.

 


Sistemsel olarak alacak olduğunuz makinelerin işleyişleri bu şeklidedir. Sadece makineye bir cihaz ücreti ödeyerek maliyet ödemiş olursunuz. Bunun dışında ekstra herhangi bir kayıt ya da aylık ödemesi yoktur. Bu cihazlardan satın aldığınız zaman bu sistemden faydalanmaya başlamış olursunuz. Bu sistemi ABD Savunma Bakanlığı uygulamıştır. İlk kurulduğunda dünya üzerinde 24 adet gps uydusu varken bu sayı 2008 yılında 32’ye çıkmıştır. Bu sistem ilk çıktığı yıllara nazaran oldukça uygun fiyatlara inmiştir. Sadece garmin gpsler gibi cihazlar alarak yer ve yön bulma ürünlerinden hem spor yaparken hem avlanma hem de gezmelerinizde kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

 


Navigasyon sistemi gps cihazlarının dışında birde telefonlara indirilerek kullanılmaktadır. Teknelerde ya da araçlarınızda kullanılacak olan cihazlar gps olarak geçmektedir. Bu cihazlar binaların ve şehirleşmenin olduğu yerdeler de oldukça faydalı bir cihazdır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.