Fransız Marka Mitchell

20-03-2018 11:57
Fransız Marka Mitchell

Fransız Marka Mitchell  


Fransa’ ya ait bir marka olan markanın balıkçılık sektörüne vermiş olduğu hizmetler oldukça büyüktür. Oldukça çok balıkçılık malzemelerine sahip olan markanın mithecell olta kamışları oldukça rağbet gören ürünler arasındadır. İlk üretimlerine makaralar ile başlamışlardır. İlk üretimlerinden bu yana üretimleri konusunda oldukça başarı elde etmiştir.1950 yılında makaralar konusunda ciddi derce fark yaratmıştır.

 


Balıkçılar için kullandıkları bütün malzemelerin her birinin önemi farklıdır. Fakat olta kamışlarının yeri ve önemi farklıdır. Uzun ve sağlıklı avcılık için balıkçılıkta kullanılan kamışların kalitesi büyük öneme sahiptir. Saf malzemeden üretilen balıkçılık kamışlarını arıyorsanız eğer; piyasada bulunan mitchell olta kamışları bu anlamda ziyaret edilmesi gereken isimlerdendir. Karbondan ve fiberden imal edilen kamışlar kullanım alanlarına göre üretilmektedir. Piyasada balık olarak oldukça çok çeşit mevcuttur.

 


Yaşamına Fransa’ da başlayan marka çok kısa sürede dünyaya açılmıştır. Dünya’ya açılmasında balıkçıya sunmuş olduğu hizmet yapanmitchell olta kamışları birçok avlanma için üretimleri gerçekleştirmiştir. Kamışlı oltalar, 100 metreden uzağa atış yapabilmek için tasarlanmıştır. Bunlar için hem başarılı bir malzemeye hem de belirli bir deneyime ihtiyaç vardır. Her yetenekte olan bir amatör balıkçının balıkçılığa başlarken seçeceği kamış boyu 3,30-3,60 metre boyunda olmalıdır.

 


Yukarıda amatör balıkçılar için belirtmiş olduğumuz kamış boyutları profesyonel balıkçılar için 4,00- 4,20 metreye kadar ulaşmaktadır. Kullanılan mitchell olta kamışları iki şekilde atma yöntemi kullanılarak atış yapılmaktadır. Yerden koparma ve sarkaç usulü şeklinde iki başlıkta atma yöntemi vardır. Yerden kopartma usulünde amaç, yerde hareketsi şekilde bulunan ağırlığı savururken, kamışa en az zorlanmayı uygulamaktadır. Bu şekilde kullanılan kamış, kollar tarafından itilen ve çekilen kamış iskandilin tüm güçle uzağa savrulmasını sağlar.

 


İkinci olarak kullanılan yöntem sarkıtma yöntemidir. Yerden koparma usulünden kamışlı olta takımının atış şekline esastır. Her iki yöntemde de duruş biçimi önemlidir. Karadan oldukça uzağa fırlatmaya ve yerden sarkıtarak balık avlamaya yarayan en büyük balıkçılık malzemesi olta kamışıdır. Genel avlanmalarda sadece ağ ile avlanma dışında bütün tekniklerde kamışlar kullanılmaktadır.

 


Kıyıdan yapılan spin, surf, beklemeli gibi avlanmalar ve tekneden yapılan bütün avlanmalarda kamışlar kullanılmaktadır. Sadece şekilleri ve güçleri farklıdır. Uzun olanları, kısa olanları, kalın olanları gibi oldukça çok çeşidi vardır. Çok eski dönemlerden bu yana balıkçılık alanında hizmet veren marka gelecek nesillere de hizmet vereceğe benziyor. Ülkemizde de balıkçılık giderek artış göstermektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.