Eurofishin Misinaları

19-03-2018 22:07
Eurofishin Misinaları

Eurofishin Misinaları  


Geçmişten bugüne bakıldığı zaman değişmeyen tek şey misinalardır. Yapılışı gereği o da diğer balıkçılık malzemeleri gibi değişimlere uğramıştır fakat malzemeler olmadan da avlanma yapabilecek ürün olma özelliğini hala daha korumaktadır. Geçmişte değişik iplerden yararlanılırken günümüzde değişik yapı maddeleri eklenerek bu iplerin adını misinalar almıştır.

 

Değişimleri gerçekleştiren sadece teknoloji değil aynı zamanda balıkçılıkta doğan ihtiyaçlar ve artışlar sonucunda ortaya çıkmıştır. İşte eurofish olta misinaları bu ortaya çıkan ürünlerden birisidir. Özelliklede son yüzyılda misinalar büyük bir şekilde değişimler göstermişlerdir. Çok fazla misina çeşidi olmasından dolayı 5 başlık altında toplanmıştır.

 


Bu başlıkları teker teker şekilde inceleyecek olursak ilk sırada monofilament misinalardır. Bu tür misinalar genellikle standart naylon misinaları kapsamaktadır. Karbon, naylon ve benzeri ana maddelerden yapılmaktadır. Bu nedenden dolayı sağlam ve nisbeten sağlam olurlar. Eğer ki aradığınız esnek misina ise eurofish olta misinaları içinde monofilament olanları bir numaradır. Balıkçılar için sağlamış olduğu diğer bir avantaj ise fiyatıdır. Fiyat anlamında diğer çeşitlerden daha ucuzdur. Bu anlamda balıkçının faydasına olan bir durumdur.

 


İkinci başlık altında gelen misinalar ise örgü misinalardır. Bu türlerin oluşmasında monofilament misinalar etkilidir. Birkaç tane monofilament misinanın bir araya gelerek örülmesi ile oluşan bir türdür. Bu türlerde görünmezlik derecesi azalırken diğer bir açıdan da sağlamlığı artış göstermektedir. Örgü misina çeşitlerini de eurofish olta misinaları ürünleri başlığı altında bulabilirsiniz. Sağlam olması balıkçıların maddi olarak gözlerini korkutmamalıdır. Fiyatları makul derecededir. Büyük balıklardan olan orkinos, yayın gibi balıkların avlanmasında kullanılan misinalardır.

 


Üçüncü sırada gelen misina başlığı ise fused misinalardır. Yeni bir başlık olan bu misina henüz Türkçe karşılığını alabilmiş değildir. Bu misina türü ise diğer monofilament misinalardan daha sağlam ve fiber malzemelerden üretilmektedir. Fiber malzemenin kalın olmasında dolayı kırılma ihtimali vardır. Bu misinada bunun önüne geçilebilmesi açısından çok ince fiber malzemelerin bir araya getirilmesi ile elde edilir. Elde edilen fused misina türlerini de eurofish olta misinaları içinde bulabilmek mümkündür.

 


Sonlara gelmişten dördüncü misina başlığımız ise dyneema misinadır. Bu misina türümüzde diğer misinalar gibi eurofish olta misinalarıçeşitleri arasında bulabileceğiniz misina çeşitlerindendir. Son derece kaliteli bir misina olmasından dolayı paraşüt iplerinde, dağcı halatları yapımında kullanılmaktadır. Balıkçılıkta da çok avantaj sağlamaktadır, bir balığın ısırması ile kesilebilecek ya da kopacak türden değildir.

 


Son olarak adından söz edeceğimiz misinamız ise florokarbon misinalardır. Bu misina türü kesinlikle su geçirmez türden oluşmaktadır. Suyun içerisinde de görünmemezliği konusunda da bir hayli başarılı olan bir türdür. Suyun dışarısında ben buradayım diyen misinayı suyun içerisinde görmeniz neredeyse imkânsızdır.

 



Tüm Eurofish Olta Kamışları İçin Tıklayınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.