En Zorlu Şartlarda Outdoor Giyim Ürünleri

En Zorlu Şartlarda Outdoor Giyim Ürünleri

                                   

 

            Basit bir tanımla çeşitli sporlarla uğraşan veya doğa yürüyüşü, paraşütçülük, avcılık, kamp kurma gibi hobilere sahip olan insanların kullandığı pratik, kullanışlı, dayanıklı kıyafet grubunun bütününe outdoor giyim diyebiliriz. Genellikle açık havada yapılan sporlar ile uğraşan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Son zamanlarda kullanımı bir hayli artmıştır.

 

OUTDOOR KIYAFETLERİN ÖZELLİKLERİ

 

            Outdoor giyim öncelikle amaca yönelik olmalıdır. Rafting ile uğraşan kişileri ele alacak olursak, bu kişilerin spor ile uğraştığı sırada can güvenliklerinin sağlanmış olması ve kıyafetlerinin kendini sudan koruması gerekmektedir. Bu yüzden kask, can yeleği ve iç giysilerini sudan koruyacak yağmurlukları olmazsa olmazdır. Yine aynı şekilde bisiklet süren veya dağcılıkla uğraşan kişilerinde kıyafetlerinin yapılan spor veya hobi ile uyumlu olması gerekmektedir.

 

            Outdoor kıyafetlerin bir diğer özelliği ise pratik ve kullanışlı olmalarıdır. Birçoğu özel bir amaç için tasarlandığından üzerinde bulunan fermuar düğme gibi ek vasıtaları sayesinde şekil değiştirebilirler. Dizden fermuarlı bir pantolon bu özelliği sayesinde ihtiyaç olduğunda fermuardan ayrılarak şort olabilir.

 

            Rahat ve kullanışlı olmaları bir diğer özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Spor veya hobi ile uğraşan kişileri sıkan, daraltan ve yaptığı spora mani olan bir kıyafet, sadece kişiyi rahatsız etmekle kalmaz aynı zamanda yaptığı faaliyetinde aksamasına neden olur. Outdoor giyim kıyafetleri şartlara göre sıcak için serin ve rahat kumaşlar, soğuk için termal giysilerden oluşmaktadır.

 

            Karşımıza çıkan son bir özellik ise görselliktir. Her ne kadar bir spor veya hobi amacına yönelikte olsa uygundur. Outdoor kıyafetler görsel olarak dışarıda herhangi bir yerde giyildiğinde yadırganmayacak şekilde tasarlanmaktadır. Kullanılan renk, dikiş şekli gibi görselliği etkileyecek unsurlara özenle dikkat edilmektedir. Sweashirt, mont, ayakkabı, bot, içlik, tulum gibi outdoor giyim ürünleri bizi hem doğa koşullarına göre dirençli yapmakta hem de görsel olarak güzel gözükmektedir.

 

            Gün geçtikçe kullanımı artan outdoor ürünlerini; polar sweatshirtler, yürüyüş pantolonları, yağmurluklar, botlar, montlar, yelkenci ceketleri, tozluklar, şortlar, yelekler, termal kıyafetler, çizmeler, ayakkabılar, içlikler, balıkçı kıyafetleri, tulumlar olarak sıralayabiliriz. Fiyat olarak çok yüksek değillerdir. Ancak tercih edilirken aşırı ucuza kaçınılması da kıyafetten alınacak verimi düşürmekte ve kullanışlılığı azaltmaktadır

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.