Doğru Misina Tercihi

19-03-2018 20:07
Doğru Misina Tercihi

Doğru misina seçimi keyifli bir balıkçılık aktivitesi için altın kurallardan biridir. Amatör olta balıkçılığında en önemli balıkçılık malzemelerinden olan misina özellikle canlı veya yapay yemin balığa sunulmasında, balığın yakalanmasında ve kıyıya yada tekneye çekilmesinde anahtar rol oynar. Buna rağmen pekçok amatör olta balıkçısı misina çeşitleri ve bu olta misinalarının kendilerine has özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. Misina türlerinin avantaj ve dezavantajlarını bilmek ve doğru zamanda doğru misinayı kullanabilmek balık tutma ihtimalini oldukça arttıran bir etkendir. Yazının devamında 3 temel misina çeşidi ve bu misina çeşitlerinin temel özellikleri anlatılacaktır.

1938 yılında DuPont pamuk, ipek ve yünden daha esnek ve sağlam, yeni bir sentetik superpolimer malzeme olan naylonun keşfini açıkladı. Sonraki sene

DuPont monofilament naylon misinaların ticari üretimine başladı. Ancak günümüz şartlarına göre son derece basit ve ilkel olan bu misinanın,  zamanın en popüler misina çeşidi olan örgü Dacron misinaların yerini alması yaklaşık 20 sene sürdü. Ancak 1958 yılında DuPont Stren markası altında pekçok farklı olta makinesi ile kolayca kullanılabilecek daha ince ve standart kaliteli misina çeşidini  piyasaya sürdü. Özellikle 50’li yıllarda yeni gelişmeye başlayan spin avcıları misinanın balık avını kolaylaştırdığı inancı ile misinaya büyük ilgi gösterdi.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.