Doğayla Birlikte Nefes Alan Ürünler

Doğayla Birlikte Nefes Alan Ürünler

Bunlar öncelikle, ayakkabı, pantolon, bot ve monttur. Hatta ve hatta outdoor çorabı bile bulmak mümkündür. Outdoor giyim, doğa yürüyüşü, koşu, bisiklet, yamaç paraşütü, paraşüt, dağcılık gibi adrenalini çok yüksek spor dallarında aktif olarak kullanılır.

                Outdoor giyimde çok farklı ürünlerde birçok çeşide ulaşmak mümkündür. Çağımızda internetten bile bir çoğuna dakikalar içinde sahip olabiliyoruz. Çoraptan tutun da termal takımlara, polarlara, taytlara, eldivenlere varana kadar çok güzel ve kaliteli ürünler mevcut.

                Outdoor giyimde bazı belli başlı kurallar vardır. Mesela bu giyim tarzında üç katmanlı giyim sistemi denilen bir yaklaşım vardır. Bu üç katmanın hepsini doğru şekilde giymek gerekir. Fakat bu üç katman giyim sistemi üç giysiyi üst üste giyeceğiz anlamına gelmez. Bu katmanlardan ilki iç katmandır. Yani cildimize doğrudan temas eden giysiler iç katmanı oluşturur. İç katmandaki giysiler pamuklu olmamalıdır.

            Sentetik kumaştan olmalıdır. Orta katmandaki giysilerde iç katman ile dış katman arasında kalan tüm giysilerdir. Orta katmanda ince bir sweatshirt ya da polar tarzı giysiler kullanılmalıdır. Dış katman ise daha çok yağmur ve rüzgar geçirmeyen ürünler olmalıdır. Özellikle gora-tex ürünler çok tavsiye edilir. Bunun anlamı da yağmur ve kar suyu geçirmez demektir. Diğer katmanlarda da, ayakkabı, çorap, bere, eldiven gibi ürünler bulunur. Bu ürünlerde nefes alabilen özellikte olmalıdır. Teri içeride tutmayan ürünlerden olmalıdır.

                Outdoor giyimde, dağcılık sporunda çok ağır giyinilmemesi tavsiye edilir. Tırmanış esnasında bilinenin aksine daha az terlersiniz. Bu yüzden özellikle orta katmanda giyeceğiniz giysileri az tutmalısınız.

                Outdoor giyimdeki en önemli malzemelerden biri de bu faaliyetlere uygun botlardır. Botlar su geçirmez özellikte olmalıdır. Yürüyüş botlarının birçok çeşidi birçok farklı markada satılmaktadır. Fakat kesinlikle ayağınıza uygun olan numarayı almanız gerekiyor. Yarım numara büyüğü ya da küçüğü bile olmamalı. Bilekli bir bot alıyorsanız bileğinizi tamamen kavramasına dikkat etmelisiniz. Kayalıklarda, dik iniş ve çıkışlarda kullanılan botlarda bilek kısımları yüksek olan ürünler tavsiye ediliyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.