Doğa Yürüyüşleri ve Gerek Duyacaklarınız

16-03-2018 16:54
Doğa Yürüyüşleri ve Gerek Duyacaklarınız

Doğa Yürüyüşleri ve Gerek Duyacaklarınız

Doğada yürüyüş yapmak herkes için rahatlatıcıdır. Temiz havanın kokusu, kuşların cıvıltısı, bol oksijen vücudunuz dinginleşmesi sağlar ve tatlı bir yorgunluk bırakır üstünüzde. Doğada yürüyüş yapmak deniz kenarında düz yürüyüş yapmak kadar kolay değildir. Engelleri yollarda patikaları takip ederek yürüyüşünüzü gerçekleştirirsiniz. Genelde bir toplulukla yürüyor iseniz parkurun zorluk derecesine göre bir süre belirlenir. Parkur ne kadar zor ve engebeliyse süre o kadar uzayabilir. Dinlemeler ve yemek molasıyla birlikte süre 6 saat civarında olabilir.
                Doğa yürüyüşleriniz size bir diğer faydası da kalp ritminizi düzenleyerek solunum yollarınızı açar. Sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olur. Ayrıca son yıllarda yapılan araştırmalara göre doğa yürüyüşlerinin beyin fonksiyonları için de önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Hafıza ve konsantrasyon gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olduğu ve beyin fonksiyonlarının doğada yapılan bir saatlik yürüyüş ile beşte bir oranında arttırdığı gözlenmiştir.
                Bu yazımızda doğada yapılan yürüyüşlerinde size gerekecek ekipmanları da belirtmek isteriz. Öncelikle yürüyüş yapmaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gerekenler iyi bir ayakkabı ve sırt çantası edinmektir. Sonra bu çantayı gerekli diğer malzemelerle doldurmaya başlamalısınız. Çantanıza ilk eklemeniz gereken şey iyi bir yağmurluktur. Yağmurluklarsizi olası beklenmedik sürprizlerden koruyacaktır. Daha sonra havanın şartlarına bağlı olarak şapka, bere ya da boyunluk almak, terlediğinizde veya rüzgârlı havalarda hasta olmaktan kurtaracaktır. Çok profesyonel olmamakla birlikte bir çakı ve çakmak edinmeniz gerekir. Doğada başınıza nelerin gelebileceğini kimse bilemez. Eğer yüksek rakımlarda ya da engebeli parkurlara hazırlanıyorsanız batona ihtiyaç duyacaksınız. Batonlar sizin engebeli yollarda daha rahat yürümenizi sağlayacaktır. Güneş gözlüğünüzde çantanızda olmasında fayda vardır. Sürekli gözlerinizi kısarak yürümek bir süre sonra başınızı ağrıtacak, keyifle yola devam etmenizi engelleyecektir. Su matarası ya da termos yanınızda mutlaka bulundurmalısınız. Eğer parkurunuzda sulak bir bölge varsa yanınıza yedek kıyafet almanıza da gerek olabilir. Islak yola devam edebilmeniz pek mümkün değildir. Ayrıca dizlikler, eldivenler, bel çantaları, küçük bir fenerde yanınıza alabileceğiniz diğer malzemelerdir. Doğa sporları için gerekli tüm malzemeleri outdoor giyim satan firmalardan edinmeniz mümkündür.
               
Diğer değineceğimiz konu ise ekiple yapılan doğa yürüyüşlerinde uyulması gereken kurallardır.
·         İlginizi dağıtacak telefon müzik çalar gibi aletlerden uzak durmak ve doğanın keyfini çıkarmak.
·         Grup liderinin yürüyüşe başlamadan önce verdiği talimatları dikkatle dinlemek ve uygulamak.
·         Grup liderinin önünde ve artçı liderden sonraya kalmamak.
·         Liderin öngördüğü şekilde mola vermek ve çok beklemeden, vücut soğumadan sürüşe devam etmek.
·         Doğada yaşayan diğer canlıları da düşünerek olabildiğince sessiz olarak tek sıra halinde yürüyüşe devam etmek.
·         Bir problemle karşılaştığınızda, bir rahatsızlık söz konusu olduğunda lidere haber verin ve o ne karar verirse uygulayın.
·         Asla çevreyi kirletecek çöp ve bezeri atıkları doğaya atmayın.
Bu kurallara uymak sizi ve guruptaki diğer kişileri olası risklerden koruyacaktır.
Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp sakinleşmek için en iyi alternatiflerden biri doğa yürüyüşleridir. Kendinize vakit ayırmak için yapılabilecek ideal bir spordur. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.