Denizde Zıpkın ile Başarılı Bir Şekilde Nasıl Avlanılmalıdır?

27-02-2019 15:45
Denizde Zıpkın ile Başarılı Bir Şekilde Nasıl Avlanılmalıdır?

Zıpkın ile yapılan balık avı tek başına bir hobi alanıdır. Özellikle spor olarak kabul edilen zıpkın ile yapılan balık avları, mutlaka profesyonellik ve bilgi gerektirmektedir. Diğer balık avlarına kıyasla daha fazla beceri gerektiren bu balık avını yaparken yalnızca kaliteli malzemeler kullanılmalı ve güvenlik her zaman ön planda tutulmalıdır. Dalış malzemeleri seçimi bu noktada zıpkın ile balık avı yapan kişi için en önemli güvenlik ekipmanlarının başında gelir. Normal balık avından farklı bir disiplin gerektiren bu avı yaparken dalış bilgisi, uygun dalış ekipmanları ve bilgi gerekmektedir. Zıpkın kullanımı, pratik, bilgi ve beceri ister. Ancak en profesyonel zıpkın ile balık avı yapan kişiler bile tam donanımlı olarak balık avı yapmalıdır. Özellikle zıpkın ile balık avına çıkılan ilk dönemlerde başarısız olmak oldukça normaldir. Zıpkın balık avında en önemli nokta sürekli olarak pratik yapmak ve bu konuda kendini geliştirmektir. Bundan dolayı ilk kez zıpkınla balık avı yapan kişiler en kaliteli malzemeleri kullansa dahi başarılı olmayabilir. Bu nokta da hemen pes etmemek ve vazgeçmemek önem teşkil eder. Balık vurmaya odaklanmamak ve zıpkını daha doğru kullanımı geliştirmek gerekmektedir.

Zıpkın Modelleri

Zıpkın modelleri araştırılırken zıpkınlarla ilgili her detayın öğrenilmesi oldukça önem teşkil eder. Zıpkın çeşitlerinde iki ayrı çentik söz konusudur. Bu çentikler tamamen sapan mantığı ile üretilen formlara sahiptir. Çentiğin önde olan bölümü kaya altında yuva yapmış balıklar için kullanılmak üzere tasarlanmıştır. İkiye ayarlı zıpkınkayaya atıldığında ise zıpkın şişe kayaya saplanacaktır. Bu gibi nedenler dolayısıyla da zıpkını geri çekememek gibi olumsuz durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi detayların yanı sıra, balık avı sırasında zıpkın taşımak da başlı başlına bilinçli olunması gereken konuların başında gelir. Kurulu olan zıpkının şişi, ucundaki tüfek bölümüne bağlı olan ipi ilk kontrol edilmesi gereken ayrıntıların başında gelir. Bu ipin dolanmaması için sürekli kontrol halinde tutulması en önemli unsurdur. Zıpkın modelleri kullanımı sırasında bir diğer önemli unsur ise zıpkını taşıma yöntemlerine hakimiyettir. Zıpkın görüş açısına dik bir şekilde, ileriye doğru taşınması en doğru zıpkın taşıma yöntemi olacaktır.

Zıpkın Fiyatları

Zıpkın fiyatları tercih edilen zıpkın modelleri ile belirlenen bir unsurdur. Bunun yanı sıra zıpkın fiyatları kalitesine göre oldukça uygundur. Eğer zıpkın ile balık avı yapacaksanız fiyattan ziyade kalite, dayanıklılık ve sağlamlığa bakmanız uzun süreli aynı zıpkını kullanmanız için önem teşkil eder. Kaliteli, dayanıklı bir zıpkınuzun süre aynı performans ve verimde balık avlamaya destek olan bir unsurdur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.