Denizci Eldivenin Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

26-11-2018 22:13
Denizci Eldivenin Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Denizci eldiveni oldukça zor ve riskli olan gemiciler için en önemli ekipmanlardan biridir. Koruyucu özellikte olan bu denizci eldiveni genel itibariyle gibi neoprenden elde edilmektedir. Genel olarak denizce eldiveni elleri yalnızca soğuktan korumaz, birçok hayati göreve de sahiptir. Dengesizlik durumlarında karada olduğu gibi suyun altında da bir yerleri tutma ihtiyacında ellerin güvenliğini sağlar. Denizci eldiveni olmadan deniz altında kayaya ya da taşa tutunma durumlarda eller çizilebilir hatta ciddi zedelenme ve yaralanmalar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda denizci eldiveni ciddi bir güvenlik sağlayıcısıdır.

Denizde kullanılan ekipmanlar mutlaka özenle seçilmiş olmalıdır. Hem suyun içinde elleri kullanmak gerekliliği hem de halat kullanma gibi durumlarda ellerin zarar görmemesi için sağlam, kaliteli ve uygun kumaştan üretilmiş eldivenler tercih edilmelidir. Eldivenler halat çekerken ellerin zarar görmemesini sağlar. Bunun dışında demir ya da farklı malzemeler sebebiyle koruyucu özelliği ön plana çıkar.

Denizci Eldiven Modelleri

Denizci eldiven modelleri genel olarak üretildiği malzemeler bakımından farklıdır. Bunun yanı sıra denizci eldiven modelleri kesik parmaklı ya da parmakları tamamen saracak biçimde olabilmektedir. Genel olarak farklı kalınlık ve farklı modellerde olmak üzere her amaca uygun olacak şekildedenizci eldiveni mevcuttur. Genel olarak denizci eldiven modelleriaşırı kalın tercih edilmez. Bunun sebebi hareket kabiliyetinin kısıtlanmasıdır.Denizci eldiven modelleri için aranan modeller; kavrama seviyesinin ve hassasiyetinin üst seviyede olması gerekmektedir. Çok daha az hareket eden parmaklar; tam kapalı olarak tasarlanmalıdır. Bu şekilde hem parmaklar daha az üşür hem de zarar görmeleri engellenir. Yıpranmaz kumaşta da üretilmesi oldukça önemlidir. Bu sayede halat gibi aşındırıcı materyaller el derisine zarar vermez. Elin üst kısmı rahat hareketi sağlayan lycra bir kumaşla imal edilebilir. Bilek kısmındaki cırtlı sistem eldivenin elinizden çıkmasını ya da kaymasını engeller. Avuç içi amara ile imal edilmiş olan bu eldiven dümen tutuşunu kolaylaştırır. Yumuşak amara malzeme kavramayı ve hassasiyeti en yüksek seviyeye çıkartır.

Denizci Eldiven Fiyatları Nedir?

Denizci eldiven fiyatları tercih edilen modele ve markaya göre değişmektedir. Bunun dışında eldivenin özellikleri ne kadar artarsa, fiyat da doğru orantılı olarak yükselmektedir. Fakat genel olarak sitemizde yüksek kalite ve uygun fiyat mottosunu benimsemiş birçok kaliteli ve uygun fiyatlı ürünü, kargo ücreti ödemeden ve çeşitli fırsatlarla oldukça ekonomik bir şekilde temin edebilirsiniz. Günümüzde birçok kaliteli ve uygun fiyatlı denizci eldivenleri çeşitleri mevcuttur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.