Deniz Motorunda Yakıt Seçimi Nasıl Olmalıdır?

30-04-2018 11:20
Deniz Motorunda Yakıt Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Dıştan takmalı deniz motorları, oldukça popüler olarak kullanılan bir motor türleridir. Deniz motoru seçimi oldukça önemli bir konudur. Denizlerde yaşanabilecek her türlü olaylara karşın sizi yarı yolda bırakmayacak ve güvenle seyahatinizi gerçekleştireceğiniz türden olmalıdır.

Deniz motorları çeşitlerini açıklayacak olursak, 2 zamanlı ve 4 zamanlı olarak değişmektedir. Kullanacağınız tekne veya bot ne kadar büyük ve ağır ise ona göre bir seçim yapılıp motor alınmalıdır. Bir uzmana danışıp teknenize uyabilecek ve maksimum güç alabilecek bir motor seçmenizde fayda vardır.

Diğer önemli bir konuda deniz motorlarının bakımıdır. Bakım zamanında ve doğru yapıldığında motor daha uzun ömürlü olur ve verimi de bir o kadar artar. Motorun bakımındaki önemli durumlardan biri yağ bakımıdır. Kaliteli ve düzgün bir yağ kullanıldığında motorun verimi artar.

Denizcilik, aynı zamanda keyifli bir hobidir. Teknenize veya deniz botunuza uygun bir motor koyduğunuzda kullanmaktan daha fazla keyif alırsınız. Motorun çekiş gücü ne kadar kuvvetliyse motordan verim almanız da bir o kadar kuvvetli olur ve daha rahat seyir edersiniz. Diğer önemli konu da, motorun sağlıklı olabilmesi için filtrelerin ve kullanılacak yedek parçaların orijinal olmasına dikkat etmektir.

Deniz Motorlarında Kullanılacak Yakıt Türü Nedir?

Deniz motoru her zaman için temiz tutulmalı ve bununla birlikte kullandığınız yakıtın da temiz olmasına dikkat edilmelidir. Motora verdiğiniz değer, size uzun ömürlü bir kullanım süreci sağlayacaktır. Bu süreçte yakıtın deposunun temiz tutulması ve filtrelerin sürekli kontrol edilerek yosunlaşmamasına dikkat edilmelidir.

Dış motorlar genellikle benzinle çalışan motorlardır ve bu durumda da tavsiye edilen yakıt kurşunsuz benzindir. Kurşunsuz benzin kolaylıkla ulaşabileceğiniz yakıt türü olduğundan oldukça rahatlık sağlar.

Tutku olan denizcilikte, deniz botunuza almış olduğunuz motorun sizi masrafa sokmadan güvenle yolculuk sağlayabileceğiniz türden olması önemlidir. Motor seçiminiz ne kadar iyi olursa yolculuğunuz da bir o kadar keyifli olacaktır. Bu süreçte motorun en büyük ihtiyacı olan yakıt da önemli konulardan bir tanesidir. Yakıta verdiğiniz değer, motorun uzun ömürlü olmasını sağlar ve maksimum verimi almanıza olanak tanır.

Almış oldunuz motorun, hangi yakıtla uyumlu olduğu üzerinde belirtilmektedir. Yakıt satış görevlilerinin size vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda alacağınız yakıt, daima temiz ve güvenilir olmalıdır.

Deniz motorunu satın alırken, botunuz için size rahatlık sağlayacak diğer bir husus da, gerekli bot malzemeleri Bot malzemeleri arasında, motor herhangi bir arıza yaptığında taşıyacağınız kürekler veya herhangi bir arıza durumunda gerekli tamir aletleri sayılabilir. Yolculuğa çıkacağınız aşamada bu gerekli malzemeleri de yanınızda bulundurursanız, olumsuz durumlarda sorunlarınızı daha çabuk halletmenize yardımcı olacaktır.

Deniz motorlarını ve gerekli bot malzemeleri sitemizden ayrıntılı bir şekilde inceleyerek gerekli bilgilere de ulaşabilir ve güvenli bir şekilde alışverişinizi yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.