Deniz Motorları Nasıl Temizlenir?

Deniz Motorları Nasıl Temizlenir?

Deniz Motorları Nasıl Temizlenir?


Deniz motorları, zodyak botların en önemli ve gerekli parçasıdır. Su üzerinde hedeflediğiniz hız ve sürede ilerlemek için her zaman deniz motorlarına ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu nedenle bakımı ve onarımı için ayrı bir özen ve emek harcamanız olasıdır. Özellikle botun belirli bir süre deniz üzerinde bırakılması sonucunda, motorda ve bot üzerinde oluşan bazı yosunlaşmalar dikkat çeker. Bu yosunlaşmaların motorun çalışmasını engellemeden motor üzerinden temizlenmesi gereklidir.

Bunun dışında deniz motorları belirli periyotlarda hiçbir sorun olmadan da bakım için temizlenmelidir. Deniz suyunda çalışan motorların tatlı su ile yıkanması ve belirli aralıklarla bu işlemin gerçekleştirilmesi, motorunuzun kullanım ömrünü arttırmaktadır. Deniz motorlarıtemizlenirken, ilk adım olarak motor bir takım aparatlar yardımıyla yıkanmalıdır. Sonrasında yapılacak işlem, motorumuzun şanzımanı olarak da adlandırabileceğimiz pervaneye güç ileten dişlilerin bulunduğu vites kutusu yağının değiştirilmesidir. Kuyruk yağı değişimi olarak da yapılan bu işlem ile tuzlu suyun olumsuz etkileri önlenmiş olur.

Deniz motorları içerisinde en hayati parçalardan olan su pompası, su lastiği ve impeller gibi malzemelerin de düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yıpranan bir su pompası, motorun sağlıklı bir şekilde çalışmasını engelleyecektir. Bu nedenle motor açısından önemli sayılabilecek malzemelere düzenli bir şekilde temizleme işlemi uygulanmalı, sonrasında ise herhangi bir arızası bulunuyorsa tespit ederek onarılmalıdır. Deniz motorları ve botlarla ilgili ihtiyacınız olan her türlü malzemeye balikmarketim.com’ dan ulaşarak, satın alabilirisiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.