Deniz Botu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

28-04-2018 22:55
Deniz Botu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şişme botlar, denizcilik ile ilgili birçok faaliyette önemli derecede fayda sağlar. Tercih nedeni, genellikle balıkçılık ve avcılıktır. Aynı zamanda diğer bir tercih nedeni de teknelerde kurtarıcı görevini üstlenmesidir. Her teknenin olmazsa olmazı olan bu botlar, denizcilik kuralları gereği de mutlaka bulundurulmalıdır. Deniz botu oldukça güvenli bir deniz aracıdır. Hava şartları çok zorlamadığı sürece her türlü ihtiyacı karşılayabilecek cinsten bir deniz aracıdır.

Şişme botların bir kısmı tekne kenarlarına monte edilebilmek için inşa edilmiştir ve kurtarıcı görevindedir. Herhangi bir tehlike anında karaya ulaşmaya yardımcı olur veya teknenin karaya yanaşmaya uygun olmadığı bölgelerde karaya ulaşmaya yardımcı olur. Bunlarla birlikte hobi amaçlı olarak da kullanılan botlar, balıkçılık ve avcılık gibi hobi faaliyetlerinde kişilere ayrı bir keyif verir.

Deniz botları, tüp diye tabir edilen bölmelerin birbirine yapıştırılarak meydana getirilmesinden oluşmaktadır. Her türlü güvenlik testlerinden geçirilen bu botlar herhangi bir olumsuz hava şartlarına karşın yedek güvenlik önemleriyle suyun yüzeyinde kalmayı başarabilir. Yalnızca güvenilir yerlerden almanızda ve kaliteli olmasına dikkat etmenizde önemli bir fayda vardır.

Şişme botlar arasında çok sayıda tercih seçeneği vardır. Genişlik, uzunluk ve kullanılan kumaşlar bunların yanında bazı şişme botlar parçalara ayrılabilir ve küçük hacimli olarak paketlenebilir. Bu özellikte bir bot tercih ettiğinizde kolayca depolanabilir ve taşınabilir hale getirilebilir.

Şişme Bot Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Şişme bot alırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bir tanesi botun tüplerini saran tüp kumaşıdır. Tüp kumaşları birden fazla katmanı bir araya getirerek oluşturulur. Tüp kumaşları arasında en yaygın kullanılanı polyesterdir ve çok daha dayanıklıdır. Tüp kumaşları içinde kullanılan diğer bir kumaş türü de PVC’dir ve bu kumaş da oldukça fazla kullanılan kumaşlar içerisindedir.

Şişme botları alırken diğer dikkat edilmesi gereken bir konuda botun tabanıdır. Bot tabanları katlanılabilir ve sabit olmak üzeri ikiye ayrılır. Katlanılabilir olan bot türleri genelde hava tabanlı veya ahşap tabanlıdır. Sabit tabanlı olarak üretilen botlar ise genelde fiber veya alüminyumun üzeri PVC kaplanarak korunaklı hale getirilen botlardır.

Deniz botlarını satın alırken belli bir kalite standartlarında üretilerek imal edilmesine önemle dikkat edilmelidir. Üretilen şişme botların belli bir kalite ve dayanıklılık testlerinden geçmiş olması gerekmektedir. Bu hususlara dikkat edilerek satın alınması önemli ayrıntılardan bir tanesidir. Can güvenliği en önemlisidir ve canınızı emanet ettiğiniz bu araçları seçerken hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmamanız gerekmektedir.

Şişme botlar kürekle kullanılabildiği, gibi ayrıca bot motoru da takılabilmektedir. Bot motorunu kullanırken size ayrı bir rahatlık kazandıracağı tartışılmaz bir konudur. Şişme bot ve motorlarını incelemek için sitemize göz atabilir ve her türlü detayları inceleyerek güvenle alışverişinizi yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.